Om

Hej och välkommen till min teknikblogg

Hur hittade ni hit? Gillar ni det som jag skriver om?

Jag som skriver på denna blogg heter Robert och är ett teknikfreak (!) och har alltid sedan jag var ett barn älskat tekniska saker och prylar. Mestadels tillbringar jag min tid framför dator eller bakom ratten på min bil, ja det är svårt att köra framför ratten.

Det är många som hör av sig och vill veta mer om mig och mina intressen.. se foton med mera men tror inte det passar sig här. Jag skriver mest om teknik, design, nya saker, roliga och bra webblänkar, tips och annat roligt.

Cision hade förut en lista där de röstade fram olika bloggare i olika kategorier och jag kom då med som en av den större inflytelserika teknik bloggen. Se hela intervjun på Cision Blogg.

 

Tänkte passa på att klistra in den intervjun här (Från Cision Blogg):

Cision rankar: Teknikbloggar

http://www.cision.se/bloggtopplista/cision-rankar-teknikbloggar/

Vi passade på att ställa några frågor till Robert, som driver bloggen Robert bloggar om.

Sveriges Största Teknikblogg skriver om teknik, prylar, nyheter, säkerhet, tips, hemsidor, webbutveckling, bilar och mycket mer.Din blogg ”Robert bloggar om” om diverse tekniska prylar tillhör de största och mest inflytelserika fristående bloggarna om teknologi i Sverige. Vad är ingredienserna bakom framgången?

Redan som barn var jag väldigt intresserad av hur saker fungerar och teknik intresset gjorde jag ofta skruvade isär saker. Då jag älskar allt inom teknik växte intresset inom mig att jag skulle dela med mig av mitt intresse.

Jag började för många år sedan blogga på Blogg.se men gick sedan över till en egen domän och bloggplattform från WordPress. Min första tanke med bloggen var inte att den skulle få många läsare utan jag bloggade mest som en hobby och att andra uppmuntrat mig att fortsätta. Sedan var det en hel del experimenterande med olika blogglösningar som drev på det.

När jag började använda mig av sociala media tog bloggen fart och jag har ingen aning om vart det bär av I framtiden. Bloggen tar upp mycket av min tid och det är ibland svårt att hinna med den.

Hur länge har du varit aktiv med bloggen, och hur lång tid tog det att etablera den?

Min nuvarande blogg har funnits i 5 år och det är mycket lättare nu när bloggandet är så utbrett. Allt fler läser bloggar i sin iPad och smartphones.

Vad motiverade dig att starta bloggen?

Det är nog främst att jag vill andra ska få reda på alla bra tekniska saker som finns och hoppas fler blir intresserade av teknik. Jag vill hitta nya smarta saker som andra kan ta del av och kanske göra sin vardag enklare och säkrare.

Vilka andra bloggar inom området teknologi läser du och finns det en känsla av gemenskap?

Jag läser mest utländska bloggar och tidningar då de tar upp teknik och nyheter innan det kommer till Sverige. Vet inte om det finns så mycket gemenskap mellan oss som skriver om området teknik utan jag får mest frågor om länkutbyte.

”Robert bloggar om” har en Facebookprofil, och ditt twitterkonto är relativt väletablerad. Hur använder du de kanalerna? Påverkar de hur du samlar eller sprider nyheter?

Just Facebook tycker jag inte har fungerat för mig men Twitter, Tumblr, Pinterest samt Instagram har fungerat bra. Jag använder alla dessa kanaler beroende på vad jag bloggar om.´

Du driver webbfabriken.com, tror du att bloggen och sociala medier har gynnat ditt företagande?

Ja jag hoppas det och själv gillar jag när ett företag har en personlighet vilket gör man får större förtroende till företaget. De flesta företag gömmer sig bakom en kundtjänst och en fasad, som om de inte vill ha kontakt. De företagen får bara kunder med hjälp av stora reklaminsatser, inte för att andra rekommenderar företaget.

Slutligen, hur vill du bli pitchad till av PR-folk? Vilka misstag kan PR-folk begå när de kontaktar dig?

Ja vad ska jag svara på det? De bör vara sakliga i sina frågor och förstå personen de pratar med.
Jag får flera hundra mail I veckan med förslag och nästan krav på vad jag ska blogga om. Ibland kommer det mail från företag jag skrivit negativt om och att jag ombeds ta bort inlägg. Speciellt större och kända företag gör så.