söndag, december 10, 2023
HomeBloggNy beta av servicepack 1 till Windows 7 och Server 2008 R2

Ny beta av servicepack 1 till Windows 7 och Server 2008 R2

Inlägget har lästs 1152 gånger

Windows 7 och Windows Server 2008 R2Denna gång har Microsoft gjort det enkelt att installera den kommande servicepacken för Windows 7 och Windows Server 2008 R2. Genom att använda ett och samma paket minskas utrymmet som krävs på uppdateringsservrar, nerladdning m.m. Det är en mycket välkommen nyhet för oss.

För er som kör Hyper-V på Microsoft server kommer gilla den nya funktionen Dynamic Memory (DM) som innebär att Hyper-V motorn automatiskt kan justera minnesanvändningen för de instanser som körs. Detta har dock VMware haft väldigt länge men nu kommer i en Microsoft version. Det innebär att Microsoft närmar sig VMware sakta men säkert.

Den andra funktionen är RemoteFX som är en vidareutveckling av det gamla men bra RDP protokollet. Det har tidigare dragits med både det ena och det andra speciellt säkerhetsbiten men blir bättre och bättre. Den nya RemoteFX är enkelt ett nytt virtuellt grafikkort i en instans som då blir det primära kortet man ansluter till. Då används serverns eller klientens grafikkort för att snabba upp grafikhanteringen. Inte mycket kanske i en server som oftast har ett gammalt och långsamt grafikkort men för Klienter med Windows 7 kommer det att märkas en förbättring av prestandan.

Det krävs minst 10Mbit nätverksbandbredd och ca 20 ms fördröjning för att RemoteFX ska fungera. Men detta är oftast inget problem med dagens snabba nät och kommunikation. Vi har testat det via ett vanligt hemma bredband och fungerar utmärkt. Känns som någon har släppt handbromsen jämfört mot tidigare.

På serversidan finner vi en hel del uppdateringar som både snabbar upp, förbättrar och buggfixar vilket är mycket välkommet! Bra jobbat Microsoft!
På en dator med Windows 7 finns inte så många förbättringar utan mest buggrättningar. En sak som intresserar oss är att Microsoft lagt in stöd för fler autentiseringsmekanismer i IKEv2 protokollet IPsec.

Detta är något vi kommer använda flitigt.

När SP1 släpps är ännu inte klart men ni kommer få reda på det.. missa inte detta!

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media