DesignJulklappstipsKöptipsLjud och musikNyheterOkategoriseradeTipsTrådlöst

Sudio T2 in-ear hörlurar med ikonisk design och brusreducering

Sudio T2 in-ear hörlurar med aktiv brusreducering

Inlägget har lästs 157908 gånger

Jag har tidigare testat och skrivit om Sudio från när de var ett nytt startupföretag 2012 och lanserade deras produkt Klang som var enastående bra. Nu har jag fått deras nya Sudio T2 att testa med stora förhoppningar att den ska vara lika bra eller bättre än de fantastiska produkter de redan har. Vad jag mest är intresserad av är så klart ljudkvaliten och även hur pass bra brusreduceringen fungerar då den alltmer är viktig i vår stökiga omgivning med mycket störande ljud – och personer 😀

Premium Sudio T2 in-ear lurar med brucredusering

Först av allt jag ser är en väldigt snyggt förpackad låda och i den finns själva etuiet där in-ear lurarna ligger. Jag har fått den vita färgen och den ser mycket premium ut och känns bra i handen. Med ett smidigt snöre som man kan använda för att hänga upp eller sätta fast den så man inte tappar den är en mycket bra funktion.

Sudio T2 kommer i fyra snygga och ganska milda färger men jag gillar den vita mest.

Innan jag kan testa lurarna så måste jag ladda upp dem och det gör man genom att koppla en USB-C sladd till etuiet och till laddare eller USB kontakt på datorn och sedan placera lurarna i etuiet – och vänta. Det tog inte lång stund att ladda upp dem så jag sätter igång direkt med att lyssna på ett antal låtar jag använder för att testa kvalitén på ljudet – och utan equalizer som förändrar ljudformerna – allt ska vara neutralt satt. En sak som brukar försämra kvalitén en hel del och fortfarande inte gör ljuden helt 100% neutrala är användandet av Bluetooth som med sin komprimering och förstörande algoritm gör ändringar på orginalljudet – men detta görs på alla Bluetooth lurar så har inget med Sudio T2 annat än hur pass bra kretsar som används.

Sudio T2

Teknik och design

Sudio T2 kommer med aktiv brusreducering, snabbladdning och inbyggda mikrofoner som riktar in sig på samtalet vilket är logiskt iom munnen inte sitter vid örat. Kvaliten vid samtal är inte speciellt bra men inget nytt på denna typ av in-ear lurar utan extern mikrofon.

Sudio T2

Brusreducering är en bra funktion som nu finns på Sudio T2 och det ger en mer fokuserad lyssningsupplevelse där andra störande ljud tas bort från musiken man lyssnar på. Med mikrofonerna så tar lurarna in omgivande ljud och skapar negativa ljudsignaler som ska eliminera det störande ljudet. Det fungerar i sin helhet bra men vissa ljud som är snabba i sina växlingar hinner brucreduceringen inte riktigt med men det får man räkna med på så pass små och lätta lurar som Sudio T2 är (och är ett litet problem på alla lurar med brusreducering).

Lurarna har testats på över 400 olika öron och genomgått många optimeringar för att hitta en perfekt passform och konfort och det har Sudio verkligen lyckats med. De sitter perfekt med de pluppar som sitter på dem från början och är otroligt bekväma – mycket bättre än många andra jag testat t.ex. Sennheizer Momentum 2.

De tester jag gjort är hur pass bra lurarna sitter kvar i öronen när man rör på sig, går, springer och flyttar huvudet kraftigt åt sidorna. Hur jag än skakar huvudet eller kastar mig hit eller dit sitter de förvånansvärt bra och bekväma dessutom. Jag märker inte av någon direkt skillnad i ljudet när jag tränar eller springer vilket är bra.

Du kan enkelt med ett tryck på ena hörluren för att ändra brusreduceringen mellan tre lägen mellan helt av, transparent (så du hör lite av omgivningen) och helt av. Det är en bra funktion men ibland vill jag ha lite mer kontroll på transparent läget och själv likt en volymkontroll ändra hur mycket brusreducering som är aktiv. Jag har märkt i flera miljöer att transperenta läget antingen tar upp för mycket av bakgrundsljuden eller för lite så man inte kan höra andra.

Ljudet är klart, bra bas utan att kännas för påhittad av kretsar och neutralt. Det fungerar ok att lyssna på klassisk musik och låtar med mycket röster utan att kännas för digitalt. Techno, Vocal Trance med Armin van Buuren låter fantastiskt bra och även rock både nyare och äldre rock klassiker fungerar bra och med bra känsla och klarhet.

Jag är ingen som är förjust i equlizer eller speciella lösningar för att modifiera ljudet eller ljudbilden utan gillar raka linjer, raka inställningar och neutral position.

Tekniska detaljer

 • Touch knappar på varsin lur för enkel hantering som att pausa låten
 • Typ av hörlurar: in-ear
 • Microfon: ENC – 2 stycken på vardera sidan
 • Vikt: 5.3 gram
 • Etuiet: 35.6 gram
 • Total vikt: 46.2 gram
 • Högtalare: 8 mm dynamisk driver speciellt designad för en mer kraftfull bas, klar diskant och perfekt klar mellanregister
 • Frekvens: 20 Hz – 20 Khz
 • Impedans: 16 Ohm
 • Känslighet: 92 dB vid 1.0Khz
 • Brucredusering: JA – aktiv
 • Microfon: JA – två stycken
 • Batteritid: upp till 35 timmar och 7.5 timmar lyssningstid
 • Vattentålig: JA – svett och tål att vatten stänker på den. Den tål inte att sköljas under vatten, i duschen eller badas med.
 • Röststyrning. NEJ
 Det Svenska företaget Sudio grundades 2012 av Johan Gawell, Jonas Wistrand och Carl Sundquist och omsätter idag över 100 Mkr.
Det Svenska företaget Sudio grundades 2012 av Johan Gawell, Jonas Wistrand och Carl Sundquist och omsätter idag över 100 Mkr.
Sudio T2
Sudio T2
Sudio T2

Comments (8)

 1. Hej!
  Fungerare detta till gamla mobil också? Jag har iphone 6 och vill köpa dessa.

  • Hej Hassan,

   Ja Sudio T2 fungerar till alla mobiler, surfplattor och datorer som har blåtand (bluetooth) så det är inga problem att använda dessa hörlurar.
   MVH
   Robert

 2. De ser väldigt lika ut apples produkter men har själv inte gillat apple så blev jätteglad när jag sökte och hittade hit och såg dessa. Supersnygga och om de är så bra som du skriver så köper jag ett par. Kanske hör av mig senare med vad jag tyckte om dem.

  • Hej Peter,

   Ja de är vita som de flesta av Apples produkter är 😀 men de är långt från lika vad gäller teknik och funktioner tycker jag. Själv har jag inte gillat Apples modeller då de lätt ramlar ur och man tappar bort dem. Med Sudio T2 sitter de kvar och du känner inte av dem så mycket. Jag rekommenderar verkligen dessa.

   Hälsningar
   Robert

 3. jag letar efter hörlurar till min son i julklapp och hittade hit. jättebra blogg du har och så mycket du skriver om. tittar tillbaka här igen nästa gång jag letar efter något.
  ha en jättebra jul

  • Hej Lisa,
   Vad roligt du gillar min blogg. Jag har skrivit om teknik och testat saker i många år så fortsätt gärna besöka bloggen.
   Sudio T2 är en jättebra julklapp till din son.
   God jul till dig med!
   MVH
   Robert

 4. hej! jag letar en julklapp och är den bra till min son 14 år? Är den svår att koppla mobilen?

Comment here