AllmäntBlogg

Oseriösa företag skapar oro på marknaden

Inlägget har lästs 1974 gånger

Det förekommer mer och mer att nya företag startas med avsikten att kopiera andras ideer, texter, hemsidor m.m. Senast hade ett företag byggt en kopia av Loopias hemsida och nu har Surftown blivit utsatta för samma sak.

För inte så länge sedan registrerades webbfabriken.se av ett företag som till syfte var att fånga upp alla “webbfabrikare” till sin sida. Ganska oseriöst och när vi tog upp det i ett tvistemål hos .SE så var det klart vi skulle vinna äganderätten till den domänen. Fast vi valde att istället låta det vara. Vi tycker det bara är oseriöst och ett väldigt korkat sätt att styra ett företag. Många personer har mailat och ringt har berättat om att de hamnat på fel sida istället för vår. Samtidigt sprids ryktet friskt om det företagets dåliga beteende vilket skapar negativ publicitet för dem vilket i sin tur ger oss fler kunder. Tackar säger vi!

Så behåll gärna domänen och tappa era kunders förtroende och sätt ert rykte på spel. Smart, väldigt smart.

Det är iaf ett mer frekvent förekommande sätt för nystartade företag att tro de ska vinna ett förtroende bara för de använder en redan etablerad design. Håller med Surftown i deras kommentar

“-Vi tar det givetvis som en stor komplimang” och “-Vi lovar att inte gå vidare juridiskt, om ni agerar snabbt på detta. Se till att göra det enda rätta, och plocka bort allt ni har kopierat från oss. Så kan vi lägga det hela bakom oss…”

Vad säger ni kära läsare. Vad skulle ni tycka om vi valde en kopia av Surftown eller Loopias design, texter och bilder?

“-Smart, väldigt smart” säger vi.

———-

Webbfabriken är ett specialistföretag inom Webb och säkerhet med mångårigt kunnande inom branschen. Företagets kunder är de som ställer mycket höga krav på tillgänglighet, säkerhet och teknisk kunskap inom webb och IT. Sedan starten har Webbfabriken levererat flera framgångsrika webb- och nätbutiker till bland annat inreda.com, Etol Design Sweden, Alfons Åberg, Elsas Hem och Upgrades Education Sweden.

Comments (9)

 1. Hej, Sökte på google och såg denna sida. Håller med om att det verkligen är oseriöst.
  Kämpa på mot dessa oseriösa så vi kan känna oss trygga i när vi väljer ett webbhotell. Idag har vi binero som vi tycker fungerar bra.

 2. Hej på er. ja håller med ohlsson om att det är oseriöst.
  har själv gått på en nit tidigare innan jag valde surftown som jag är nöjd med. de jag valde då såg ut att vara profsiga men bara strulade, ingen suport m.m. sen försvann min sida och allt på den och de kunde inte få tillbaka det. ja var skitförbannad.
  lycka till med era saker.
  Mors

 3. Läste det om deras kopia. Hur fel är inte det? Kan de inte komma på något själva. haha presis som surftown skriver så kommer kunderna inte tro de kan något eftersom de bara kopierar andras.
  Buuu på dom.

 4. Säger detsamma att det är något totalt fel när man försöker kopiera någon annan sådär. Det är ju ett företag väll!!
  Om jag inte visste om surftown och bara hade hittat dessa och besällt deras webbhotell och sedan sett surftown hadde jag kanske trott surftown hade kopierat dem. tills man läste bloggen. då skulle jag bli pissed!!
  läste också om det med loopia. VIlken sajt var det?? vet loopia om det?

 5. är det någon som vet vilka dom är? det står inget om företaget. bara en hemsida.
  undrar hur många kunder de har och vilka?
  tycker iofs att sidan är bra och visste jag inte om surftown hade jag inte tänkt på detta. så man lär sig nya saker hela tiden och att man ska kolla upp företaget bättre innan man beställer eller att någon man känner säger de är bra och man litar på honom.
  har tittat här på denna sidan och tycker den är riktigt bra och tydlig. skulle gärna beställa från dem men har tyvärr redan på one.com.
  webbfabriken verkar vara ett bra webbhotell.

 6. […] This post was mentioned on Twitter by Robert Ikenberg. Robert Ikenberg said: Oseriösa företag skapar oro på marknaden http://cli.gs/NyDJB […]

 7. Wow, I believe what you stated earlier may be very true. Reflects what I’m experiencing. Properly since I’m already here, ponder whether you’d be type enough to exchange hyperlinks with my site. I will be inserting your hyperlink in the blogroll section, and I hope that our hyperlink alternate will help us make our blogs better. Hope you are able to fulfill my humble request.

 8. Your website is always exhibiting errors on my FF 2 cell phone browser.

Comment here