lördag, maj 18, 2024
HomeAllmäntTeknik och tillgänglighetsnojja

Teknik och tillgänglighetsnojja

Ny IT lösning

I dagarna har City Network bytt både hemsida och driftsatt nytt IT system som ska göra dem mer tillgängliga (redundans) och erbjuda så mycket mer (vad de själva skriver).
Nyfikna som vi är tittade vi genast på detta och konstaterar de numera använder en teknisk lösning som vi använt i många många år och dessutom är specialister på.
Virtualisering och klustring är gammal skåpmat för oss och den tekniken har vi sett som en självklarhet. Men tydligen har inte de stora välkända webbhotellen haft samma uppfattning som oss. Det kan vi förstå eftersom tekniken är dyr och kräver duktiga personer som ska administrera och underhålla systemet.

Vi kan förstå man inte har råd med säkra och tillgängliga system med otroligt stora lagringsutrymmen, massiv bandbredd, avancerade kontrollpaneler m.m utan istället överbokar i stor skala. Överbokning innebär att man säljer tjänster, lagring och kapacitet långt över vad man egentligen kan erbjuda och hoppas att kunderna helt enkelt aldrig ska utnyttja allt som erbjuds.
Affärsmodellen är att få in så många kunder som möjligt på de system man har (överbokar) och sedan när man kan bygga ut då göra utbyggnaden på annat bättre sätt och då kalla det nytt och bättre.

Men det är inte helt lätt att ta denna väg och oftast krävs det stora haverier eller annan större negativ publicitet för att man ska klara av att göra om och göra rätt.

En fråga vi ställer oss är hur kommer det sig att moderna stora webbhotell först nu, flera år efter oss, implementerar Virtualisering och lastbalanserande logik i sina system?

Skåpmat

För oss är hela deras lösning gammal skåpmat som vi och större företag redan använt framgångsrikt i många år och som vi dessutom har specialistkunskaper på.

Men City Network ska i alla fall ha en eloge att de tagit steget till en bättre lösning. Om alla andra följer samma bana slipper vi förmodligen bombarderas med nyheter om stora haverier, strömavbrott, serverkrascher pga kylsystemen och överbelastningsursäkter.

Stora haverier

Webbfabriken Webdesign and Security Solutions

Alla kan få problem i sina system och det finns alltid flaskhalsar eller “den svagaste länken” i ett IT System. Framförallt existerar dessa problem på flera ställen i ett företag i webbhotellsbranschen, då det är svårt att uppnå ekonomiska vinster när IT system och dess kostnader är stora och priskrigen har gjort att vanliga kunden inte är villig att betala för kvalité.
Allt ska vara billig billigt och helst så mycket plats och funktioner som möjligt.


 

Webbfabriken – stabilitet och säkerhet

Vi jobbar dagligen med IT Säkerhet, kontinuitetsplanering, certifieringar, övervakning och tillgänglighetskontroller och kan med detta konstatera att det vi under alla våra aktiva år (>10 år) sett inom webbhotell och webbtjänsteföretagen är man lovar mycket men håller lite.

Det är bara ni som köper webbhotellens tjänster som kan påverka.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media