lördag, december 2, 2023
HomeAllmäntApples VD Steve Jobs avgår

Apples VD Steve Jobs avgår

Inlägget har lästs 1604 gånger

Steve Jobs avgår

Webbfabriken länkar till - När du väl har iPad 2 i din hand är det svårt att lägga den ifrån dig. Det är hela poängen med den helt nya utformningen. Den är 33 procent tunnare och upp till 15 procent lättare, så den känns ännu behagligare att hålla i. Det känns så naturligt att surfa på webben, kolla e-posten, se på film och läsa böcker att du nästan glömmer bort all den fantastiska teknik du har under fingrarna. Skriver Apple på sin hemsidaVad händer nu med Apple?

Steve Jobs och Steve Wozniak grundar Apple 1971 och redan 1976 står den första säljklara Apple datorn klar. Men 9 år senare avskedas Steve av dåvarande styrelseordförande och startar företaget NeXT för att sedan skapa operativsystemet med samma namn. 1997 återvände Steve till Apple som rådgivare och ställföreträdande vd. År 2000 övertog Steve tronen som Apples VD. Nu år 2011 är Apple en kassako och säljer som aldrig förr och redovisar otroliga vinster.

Steve behandlades för Cancer 2004 och fick genomgå en levertransplantation 2009. Nu har Steve slutligen avgått som VD men kvarstår som styrelseordförande. Operative chefen Tim Cook tar över vd-titeln.

När en ny vd tillträder ett företag, speciellt stort, genomgår företaget oftast en större förändring. Nu senast när HPs nya VD släpper bomben om att HP ska sluta producera PC datorer ger det kanske en bild om vad som kan komma hända med Apple.

Vi får vänta och se vad som händer med Apple. Kanske blir det en lågpris produkt i plast producerat i Kina? Vad säger ni kära läsare.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media