AllmäntBloggWebbfabriken

Tandläkarskräck är inget att skoja om – eller…Tandläkarskräck är inget att skoja om – eller…Tandläkarskräck är inget att skoja om – eller…Tandläkarskräck är inget att skoja om – eller…

Inlägget har lästs 1102 gånger

Tandläkarbesök inbokat igår eftermiddag vilket är lika med nervositet och magknip så fort larmet ringer på morgonen och sen fortsätter det hela dagen.

Jag lider av tandläkarskräck. Därför är jag maniskt noggrann med tandhygienen, det borstas och “tandtrådas” och floursköljs mest hela tiden. Ändå är jag så nervös när jag ska dit.

Dessutom har det ilat smärtsamt i 2 tänder (gamla lagningar) så i huvudet snurrade scenariot med borrande, klämmande, sköljande, smärta och äckelkänslor. Eller ännu värre – skräcktankar på eventuell rotfyllning. För att inte tala om det skrämmande stora hålet i plånboken när man sen äntligen på darrande ben lämnar stället!

Men bortsett från lite ont i tandköttet efter att de tvingat ner (den alldeles för stora) röntgenklumpen i munnen inför bilderna och 500 kronor fattigare gick jag glatt därifrån igår. Inte ett hål, ingen gammal fyllning på väg att ramla, ingen tandsten eller inflammation – allt såg så bra ut att jag inte ens behöver komma tillbaka på kontroll förrän om 1½ eller 2 år. Jippie!

Men trots min egen rädsla så skrattar jag gott åt klippet nedan – så visst kan man skoja om tandläkarskräck. Ha en skräckfri och bra onsdag! /Sus

[iframe src=”” width=”420″ height=”315″]

Comment here