AllmäntBloggRoliga Saker

Förbättra din hälsa genom att skaffa husdjur

Inlägget har lästs 2343 gånger

Ett husdjur är så mycket mer än ett sällskap.

Som hundägare går man ju ut på promenader flera gånger om dagen vilket såklart förbättrar kondition och välbefinnande men även fiskar som simmar lugnt omkring i ett akvarium kan förbättra hälsan.

Det har gjorts flera studier om detta och de visar att djurägare har lägre blodtryck, bättre kondition, är mindre stressade och lider mindre av ångest. En aktivare livsstil är en av förklaringarna men också att husdjur är känslomässigt och socialt stöttande. Relationen till ett husdjur ger samma positiva hälsoeffekter som mänskliga relationer. Forskare har dessutom sett att risken att drabbas av pälsdjursallergi är mindre för barn som bor ihop med pälsdjur tidigt i livet.

I en tredjedel av de svenska hemmen finns ett sällskapsdjur, det vanligaste är katt och på andra placering har vi hund som följs av akvariefiskar, kanin och fågel. Något ovanligare husdjur är påfågel, minigris, vandrande pinne, igelkott, svan, grävling (!) och ekorre.

Ett gott skratt förlänger livet säger de ju och djur kan verkligen vara roliga se bara på klippet nedan! Ha en rolig helg! /Sus

Comments (2)

  1. Hahaha vilken rolig film. Är själv hundälskare och denna visar varför vi gillar hundar.
    Tack för du gjorde min fredag roligare.
    Ha en underbar dag
    /Camilla

Comment here