AllmäntApple MacBloggIT-lösningarNyheterOkategoriseradeProgramSäkerhetSkadlig kodStreamingTjänsterVideo

OS X Mountain Lion – Apples kommande uppgradering

Inlägget har lästs 1393 gånger

Är ni redo för Apples OS X Mountain Lion?

Apple lanserade den 16 februari nästa stora uppgradering till OS X som fått namnet OS X 10.8 Mountain Lion. Den är i en första betaversion och den skarpa beräknas släppas till sommaren.

Programmet Messages ligger med från början vilket gör det enkelt att skicka och ta emot meddelanden från de med IOS5.

Du kan skicka text, video, bilder och olika dokument.

Med Apple iCloud får du alla programmen i sync med exempelvis din iPhone eller iPad vilket gör det fiffigt enkelt att konversera med din Mac för att sedan fortsätta i din iPhone. Med iCloud kommer programmen Messages, Kalender, Anteckningar och påminnelser att läggas in och kopplas till iCloud kontot. En annan bra sak är att med iCloud är att dina dokument och filer kan konfigureras att laddas upp till iCloud kontot så du kommer åt dem på en annan Apple produkt.

Programmet Påminnelser (reminders) liknar en filofax där du ser dina uppgifter i ett trevligt anteckningsblock.

Systemmeddelanden visas enkelt i programmet Notiser vilket gör det mycket enkelt att snabbt se vad OS har att säga till om. Förmodligen tas programmet Growl bort för att helt ersättas med Notiser vilket är en fördel. Growl har aldrig varit bra och kräver sin egna uppdatering och ligger inte med i Apples uppdateringar.

Twitter är en annan funktion som blir integrerad i OS X Mountain Lion. Du hittar en ny knapp i Safari där du förutom kan lägga en sida till favoriter, maila sidan också twitta om den.

Har du en Apple Air-TV kopplad till din TV kan du med nya OS X streama din skärm till TVn helt trådlöst via AirPlay. Fiffig funktion när du ser på film på din Mac eller vill visa presentationer och Youtube filmer för vänner och familjen.

Något som Apple tänkt på i sin kommande uppdatering är säkerheten och där du med Gatekeeper kan ange om du endast ska kunna installera program från AppStore, eller AppStore och angivna utvecklare eller som normalt vem som helst. Minst risk att drabbas av ett skadligt program får man då att endast tillåta program från AppStore där programmen är granskade av Apple innan de läggs ut.

Någon som har en Air-TV i sitt hem och vill dela sina erfarenheter med denna? Välkommen att lämna din kommentar nedan 🙂

  

 

 

Comment here