måndag, december 11, 2023
HomeAllmäntNya MacBook Pro med Retina skärm

Nya MacBook Pro med Retina skärm

Inlägget har lästs 3342 gånger

Apple har släppt sin nya MacBook Pro med nya högupplösta Retina skärmen.

[Uppdaterad] Jag har råkat slarva lite här och skriver en sak men menar en annan sak. Så blir det när man bloggar från sin Mobil.. tack kära läsare som påpekat detta slarv av mig.

Datorn är som alla Apple produkter helt enkelt vacker och bäst. Det som jag gillar mest är den nya 15.4 tum och högupplösta Retinaskärmen med otroliga 2880×1800 pixlars upplösning, 220 ppi med totalt 5 184 000 pixlar. Skärmen är inbyggd chassiet vilket gör datorn stark och samtidigt lättare.

Processorn är en 4 kärnig Ivy Bridge på 2.7 GHz med turbo boost till hela 3.7 GHz (konfigurerbart). Datorn kan bestyckas med upp till 16GB snabbt 1600MHz minne och den senaste generationens Flash minne på 512 Gb (768 konfigurerbart).

Batteritiden uppges vara 7 timmar och 30 dagar standby vilket är väldigt mycket med tanke på dess prestanda. Jag sitter på en snabb iMac 27″ och den nya bärbara springer i cirklar runt den och skrattar.. dax att byta med andra ord. Jag väntar bara på en bärbar med en liten 27″ display.

På högra sidan har MacBook Air en SD kortplats, HDMI anslutning och kombinerad USB 3.0/2.0 port. På vänstra sidan hittar vi en MagSafe strömkontakt, två Thunderbolt portar, USB 3/2 port och hörlurskontakt.
Ljudet från de två inbyggda högtalarna är också i en klass för sig. Hur de lyckats få in ett sånt bra ljud i en sådan liten dator är enastående.

Priset för basmodellen med Retina displayen, 2.3GHz fyrkärnig Ivy Bridge i7, 8Gb snabbt RAM, NVidia GeForce GT650M grafik kort med 1Gb videoram och en 256GB flashdisk är 21 495 kr hos Apple Store.

MacBook med Retina skärm är installerad med en special version av OS X Lion med stöd för HiDPI och uppdaterade versioner av iPhoto, Mail och Safari som direkt stödjer den mycket högupplösta Retina skärmen. Final Cut Pro och Aperture får också stöd för Retina.

Snart kommer vi få se Adobe Photoshop, AutoCad och nya värstingspelet Diablo III få stödet.

Summerat är det en otrolig bärbar som inte har någon konkurrens och med prestanda som gör den till en mycket potent spel- och mediadator.

Här ser du Apples video om MacBook Air 2012. Sitt tillbaka och njut och glöm inte köpa den.

Uppdaterat:
Bara dagen efter Apple lanserat nya MacBook Pro Retina kommer en uppdatering. Den var inte stor utan bara 1.26Mb och fixar ett fel på den inbyggda Trackpad enheten.

About MacBook Pro (Retina) Trackpad Update 1.0

This update addresses an issue where the trackpad may not respond consistently to user input, and is recommended for all MacBook Pro with Retina display notebooks.
The updater will install in the Applications/Utilities folder and will launch automatically. Follow the instructions to complete the process.
Your computer’s power cord must be connected and plugged into a working power source when running the update.

RELATED ARTICLES

9 COMMENTS

 1. Hi and thanks for a very good post.
  The machine is just fabulous and I have order one now. Can’t wait to start working on the Book.
  Regards Chris

 2. Den var ju jättefin men det är alla Mac 🙂
  Jag skulle vilja köpa den men har inte hittat någon i Sverige som säljer den.
  Sen måste jag få hjälp med att installera och komma igång. Kan du hjälpa till tror du?
  /Ewa

 3. Snyggt inlägg om macen. Ja det är en galet cool dator och bara att börja spara ihop till den. Ett måste nu i sommar när jag är på semester..
  #Ewa jag har inte heller sett den i en butik i Sverige.

 4. Wow den var en bra dator (som alltid Apple)..
  Ska titta på den när jag hittar den i en butik.. någon som vet vem som har den?

 5. Är det inte ett tryckfel då det bara är Macbook Pro 15″ modellen (och inte MacBook Air som nämns i artikeln) som släppts med Retina skärm?

  Beräknat leveransdatum hos Apple återförsäljare är den 18/6-12 btw…

  • Javisst har du rätt, det ska vara en Pro med Retina skärm och inte en Air.. blev fel när jag valde att klistra in istället för att skriva..
   Tack för du sa till.
   🙂

 6. Det var ganska mycket faktafel i texten ovan. MBA leveras inte med retina. Dessutom får du hosta upp betydligt mer än de 15.000 kr som du nämner. Från drygt 21.000 kr tror jag och då är det ju en PRO vi pratar om. Läs på innan du skriver.

  • Prexis det var lite fel i texten men då när jag skrev den så var inte priser riktigt satta men uppdaterade det nu. Tack för du sa till det uppskattas.
   Ska läsa på bättre nästa gång. 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media