söndag, december 10, 2023
HomeAllmäntLadda mobilen med solens hjälp

Ladda mobilen med solens hjälp

Inlägget har lästs 5349 gånger

Batteri torsk i mobilen?

Då har jag ett tips för er och det är en solljus laddare med inbyggt batteri. Har tidigare sett något liknande i USA och jag känner inte till någon svensk butik som har sålt dem, förrän nu.

Teknikbloggen tipsar - solcellsladdare för mobiltelefonen

Enheten består av själva solcellspaketet i sig, en kabel med en mini-usb i ena änden och en liten rund kontakt i andra.

Teknikbloggen tipsar om en solcellsladdare från solladdare.nu

På den runda kontakten kopplar man på en adapter som sedan passar till din mobiltelefon. Kontakterna som följer med (sett från vänster) passar till iPhone, Samsung, HTC, Nokia. Det medföljer också en kabel med USB hona som du kopplar till din vanliga USB laddar sladd.

Har testat laddaren på en iPhone och fungerar bra. Den laddade snabbt upp ungefär som med en USB kabel till datorn. Solcellsladdaren har ett inbyggt batteri som laddas upp med hjälp av solljuset eller via USB sladd till datorn. Med det inbyggda batteriet klarar den ladda upp en mobil även om det inte finns solljus för stunden.

Det smarta med denna pryl är att man kan lägga den i fönstret under dagen så har man ett fulladdat extra batteri att ta med när ens mobil får slut på sitt batteri.

Tänk dig ligga på stranden och sola, du skriver ett viktigt sms eller spelar ett spel som du håller på att klara. Då varnar mobilen för lågt batteri. Då är det bara att ta fram solladdaren och koppla in. Smidigt.

Solladdaren väger knappt något och tar liten plats vilket gör den enkel att ta med i fickan.

RELATED ARTICLES

13 COMMENTS

 1. Kom precis in på din blogg och såg detta. Fantastiskt. Då kan jag ligga på stranden och lyssna på min musik utan att få slut på batteri.
  Tack!!
  /anne

 2. Snyggt! Ska kolla på den. verkar bra att ha med på semestern.
  Får väl stå under en lampa då när solen är nere. Borde väl fungera?

 3. Vilken bra sak. Den kan jag ha med i handväskan. Är så dålig på att komma ihåg att ladda mobilen.
  Undrar bara hur säker produkten är med tanke på det är ett batteri i den? Hade det bara varit solceller var det säkert ingen risk.
  /LisaW

  • Hej Lisa
   Med tanke på att det är batterier och de vanligtvis även finns i din mobil borde risken vara densamma som för mobiltelefonen.
   Sen finns det flera olika batterityper och vilken som finns i denna vet jag inte.

 4. Snyggt en sådan måste jag skaffa. Så jäkla trist när mobilen dör. man är ju helt handikappad utan mobilen och på en iphone kan man ju inte ha extra batterier som jag kunde på min Sony

 5. Hej,
  Ja det beror på vilka moln du tänker på. En sommardag där molnen täcker solen för ett tag (vita moln) gör inte laddaren närmvärt sämre. Den har ändå väldigt liten solyta som den tar upp energi på. Men är det mer regnmoln mörka (moln över moln) så blir det en stor försämring.

  MVH
  Robert

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media