AllmäntApparBloggSpel på nätetTävlingarTeknik

Vinn en ny SmartTV från Philips

Inlägget har lästs 3117 gånger

Blogg_Tavling_PhilipsHideouts

Philips har en tävling igång där de använder nya trenden med sociala media i kombination med location based services t.ex. Google Maps. Tävlingen heter Philips Hideouts och pågår i 30 dagar, från 3 september till 8 oktober.

Vad går tävlingen ut på?
Philips har på Google Maps gömt 10 exemplar av den nya Philips Frameless SmartTVn och det är upp till dig att hitta den. Du kan zooma in till gatuläge för att leta ledtrådar om var de exakta koordinaterna till en TV.

 

Tekniskt fungerar lösningarna med sociala media och location services så att en app har skapats som sedan är integrerad med Google Maps via deras API. Man söker av områden i Google Maps och när man hamnar på de koordinater där det finns något enligt appen visas en tydlig ikon. Man ska alltså inte leta efter något som syns i själva Google Maps bilden och som jag märkt ofta missuppfattas.

Spelplanen i Philips Hideouts

Så här ser det ut efter du gått in på www.philips-hideouts.com och loggat in med dit Facebook konto.

Blogg_Tavling_PhilipsHideoutsSpelplanen

Bakgrundsbilden du ser ska du altså leta efter på kartan. När du hittat den sätter du en Pin där. Bilderna säger mer om sin plats än vad man först tror. Genom att titta på detaljaer och studera omgivningen eller skyltar kan man begränsa sitt sökområde.

Uppdaterar lite mer senare när jag spelat ett tag till. Problemet med spel eller tävlingar som dessa är att det är beroendeframkallande. 🙂

Lycka till med tävlingen!

Comments (4)

  1. Riktigt skoj, men det näst sista fotot gav inte mycket att gå på.

  2. Häftigt bild.^^ Nu blev jag väldigt inspirerad genom att göra en liknade pryl i skolan verkstad. 🙂 Vad är teknik för dig?:)

    • Ah bilden är ett försök att visa skärmen är bättre än verkligheten 🙂
      Teknik är väl alla saker som har en funktion både gammalt och nytt.
      Vad är teknik för dig?

Comment here