onsdag, juli 24, 2024
HomeAllmäntJulklappstips Julen 2012

Julklappstips Julen 2012

Har ni inhandlat alla julklappar för i år eller har du kvar något? Kanske har du inte ens börjat handla?

Men bli inte orolig för de flesta butiker och webbshoppar har öppet som vanligt och nytt för i år är att Posten kör ut paketen till ditt ombud fram till Lördag. Det gör att du i de flesta fall kan lägga din order senast fredag och ändå få paketet i tid.

Här har jag sammanställt en lista på bra julklappar och som självklart på denna blogg är teknikfokuserat.

Nytt kul från Brio – Brio Builder

Ny kul och spännande leksak från Brio där barnet bygger ihop en modell gjord i trä och plast. Kul, spännande och kreativt som gör barnen sysselsatta under många timmar. Som vanligt med Brio är det av riktigt bra kvalite och pedagogiskt gjort. Ett måste paket för de mindre.

Blogg_brio_builder_system_motorcykel

Ca pris 149 kr

Ny Hi-Tech mus R.A.T-7

Denna coola mus är ett måste för den som vill jobba med precision, effektivitet och stil. Det är en rätt tung mus med löstagbara vikter som gör att du får precis den tyngd du önskar. Med tok-bra precision och extrem högupplöst positionssensor klarar du av de mest krävande spelen och arbetsuppgifterna i t.ex. Photoshop.

Ett måste för Teknik-Geeken 🙂

Blogg_HightechMusRAT7

Pris runt 1000 kr

Den nya iPhone 5 från Apple

Ny retrodesign mobiltelefon med hela 20-30 minuters taltid, bra vikt och känns gedigen i handen. Lång utdragbar antenn för bra mottagning även långt från en mobilmast.

Den_Nya_iPhone5

Pris inte fastställt

Ny SSD (Solid State Disk) från Intel

Har du en gammaldags trött mekanisk hårddisk rekommenderar jag att byta ut den mot en Intel SSD disk. Nu finns de i runt 240Gb storlek för ett bra pris. Köper du en “retail” modell är det en SSD hårddisk samt monteringsmaterial samt programvara du laddar hem från Intels hemsida. Med programvaran och medföljande beskrivningen klonar (kopierar) du enkelt din gamla hårddisk till den nya. Du behöver alltså inte ominstallera din dator eller riskera bli av med några filer.

En SSD disk har en uppskattad hållbarhet i 170 år så den överlever din dator utan problem. En SSD disk åldras succesivt genom att cellerna som lagrar data bara klarar ett visst antal omskrivningar. Men detta är inget du kommer märka av under många många år.

Blogg_SSD_Intel_Disk

Pris 2500 – 5000 kr beroende på storlek och prestanda. Rekommenderar den med höst prestanda

Nya Samsung Galaxy Note 2

Den stora fantastiska mobilen från Samsung. En vacker skapelse som både är snabb och med väldigt bra batteritid. Nu är det slut med att behöva ladda mobilen varje dag och strula med hitta en laddare eller att det inte går att fota med blixt pga batterinivån är låg.

Samsung Note 2 har 4 CPU kärnor, massor av minne, stor skärm och en smidig penna att skriva med. Just pennan är bra när man ska skriva noteringar eller snabbt behöver rita av något t.ex. hur sladdar satt och i vilken ordning.

Batteriet räcker utan problem i 2-3 dagar även om du pratar mycket, surfar, spelar musik och kollar på film. Risken är att du glömmer ladda den då du enkelt glömt bort den.

Blogg_Note2_iPad4

Pris strax över 5900 kr för metall-brun/grå modell.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media