onsdag, juli 24, 2024
HomeAllmäntVattentätt skal till iPhone och iPad

Vattentätt skal till iPhone och iPad

Ett smart skal från LifeProof gör din iPhone vattentät och mer tålig

 

LifeProofMed skalet från LifeProof kan du duscha, bada eller utföra saker du normalt inte skulle våga göra med din iPhone.

 

Det vattentäta skalet är rätt komplicerat och tekniskt jämfört ett vanligt skal, och det krävs en hel del pysslande innan det sitter på och håller tätt. Man får med instruktioner på hur man gör för att få fast skalet.

 

Innan man ens börjar med sätta in iPhone ska man först testa skalet att det håller tätt! Detta är mycket viktigt!

 

Jag gjorde så här för att testa:

 

  • monterade ihop skalet och alla dess delar
  • innan jag satte ihop halvorna la jag in ett papper som motsvarar mobilen
  • om skalet skulle läcka kan man se det på att pappret blir blött

 

Efter jag noggrant satt ihop skalet och trippelkollat allt var det dags att testa om det höll tätt. Jag ville inte riskera min nya iPhone 5 som inte gillar att bada eller ramla i golvet.

 

Jag fyllde upp en stor kastrull med kallt vatten och för att göra det ännu mer realistiskt hällde jag ner så mycket salt så det fick ungefär samma salthalt som medelhavet ca 3.9%. Medelhavet har saltare vatten än Östersjön (ca 1% salthalt) och eftersom det förmodligen är flera som åker till medelhavet än Östersjön på sin semester tog jag det som referens.

Därefter la jag ner skalet som var monterat och med pappersbiten i. Jag lät det ligga där i en timme och tog sen upp den och torkade av ytterhöljet. Därefter öppnade jag den försiktigt och såg till att inga vattendroppar följde med in.

Det första gick bra och pappret var snustorrt vilket visade på att skalet höll tätt.

 

Ja nu var det dags för nästa steg, att stoppa in min iPhone och göra om testet. Det var väldigt nervöst ett tag att känna man kanske “offrar” mobilen, om nu skalet inte skulle hålla tätt.

Men efter att jag noggrant satt ihop den igen testade jag i samma kastrull med saltvattnet och lät den ligga där i en timme (nästan).

 

Skalet gjorde vad det skulle och skyddade mobilen mot både vattnet och saltet!

Jag rekommenderar dock att du övar på att sätta ihop och ta isär skalet. Att veta hur allt sitter ihop gör det enklare när du gör det på riktigt och risken minskar att du gör något fel.

 

LifeProof skalet passar perfekt nu till i sommar då man kan ha med mobilen överallt utan att den förstörs. Att kunna fota i vattnet kommer bli en intressant sak och säkerligen dra tills sig många nyfikna blickar.

 

För att läsa mer om dessa vattentäta skal till iPhone besök LifeProofs hemsida på http://www.lifeproof.com/shop/eu_en/iphone-5/iphone-5-case/?color=Black+%252F+Black

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media