måndag, december 11, 2023
HomeAllmäntWordpress 4.2 är ute

WordPress 4.2 är ute

Inlägget har lästs 12408 gånger

Det populära publiceringsverktyget WordPress 4.2 är uteJa idag släppte WordPress sin nya version 4.2 inte så långt efter att 4.1.2 kom ut. Ni som lagt ner en massa tid med att kolla upp att alla plugin, extra konfigurationer, specialanpassningar och det tema du använder fungerar – kommer få göra om samma resa igen.

Oftast fungerar uppgraderingar när det är små versioner d.vs från version 4.1.1 till 4.1.2 men när det blir en större som nu kan det uppstå problem.

Nytt i WordPress 4.2 är att det finns några enklare och smartare sätt att dela information. Genom att lägga till en “Blogga det här” i din webbläsare kan du närsomhelst dela den informationen du har i webbläsaren i din blogg. Detta har tidigare varit tidsödande men fungerar nu rätt bra.

För er som skriver mycket på andra språk än t.ex. Svenska kommer att gilla nya versionen såsom inhemska kinesiska, japanska och koreanska tecken, musikaliska och matematiska symboler och hieroglyfer.

Tidigare när man skulle byta tema behövde man gå till utseende -> tema, aktivera temat och sedan gå till anpassaren, men nu kommer man åt att byta tema direkt i anpassaren. Detta underlättar en hel del när man testar olika teman.

Klistra in länkar från Tumblr.com eller Kickstarter och de visas nu direkt i redigeraren. Med varje release förbättrar WordPress dina publicerings- och redigeringsupplevelser.

En annan sak WordPress förbättrat är hur uppdateringar görs. Nu när man klickar på uppdatera länken i ett plugin fungerar det mycket bättre.

Emoji har i nya versionen förbättrats och nya Emoji symboler har tillkommit.

 

Annat som WordPress skriver är förbättrat eller tillagt är

utf8mb4-stöd

Teckenkodningen för databasen har ändrats från utf8 till utf8mb4, vilket lägger till stöd för en hel rad nya 4-bytestecken.

Tillgänglighet med JavaScript

Du kan nu skicka hörbara meddelanden till skärmläsare i JavaScript med wp.a11y.speak(). Ange det som en sträng och en uppdatering kommer att skickas till ett dedikerat ARIA-meddelandefältet.

Delad termdelning

Termer delade över flera taxanomier kommer att delas upp när en av dom uppdateras. Ta reda på mer i Handboken för tilläggsutvecklare.

Komplex ordning i query

WP_Query, WP_Comment_Query och WP_User_Query har nu stöd för komplex ordning med namngivna meta query klassuler.

Lycka till med att uppdatera och blogga. Dela gärna mitt inlägg vidare 🙂

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media