tisdag, februari 27, 2024
HomeAllmäntMobiloperatören Tre lanserar som första operatör i Sverige VoLTE telefoni i 4G-nätet

Mobiloperatören Tre lanserar som första operatör i Sverige VoLTE telefoni i 4G-nätet

Inlägget har lästs 34075 gånger

Mobiloperatören Tre lanserar, som första operatör i Sverige, VoLTE – telefoni i 4G-nätet som ger snabbare samtalsuppkoppling och bättre ljudkvalitet. Tjänsten lanseras idag och rullas ut genom ett Beta program till Tres kunder från och med den 1 februari 2017.

Med VoLTE får kunden bättre samtalskvalitet, snabbare samtalsuppsättning, hand-over mellan WiFi-samtal och VoLTE samt möjligheten att fortsätta använda 4G även under ett samtal. VoLTE är startskottet för nästa generations telefoni där mobilsamtal stegvis kommer att flyttas över från 3G-nätet till 4G-nätet.

Det var i mars förra året som Tre lanserade tjänsten WiFi-samtal, en tjänst som eliminerar dålig inomhustäckning genom att mobilen kopplar upp sig mot WiFi-nätet utifall ordinarie mobiltäckning inte räcker till. En tjänst som Tre fortfarande är ensam om att erbjuda i Sverige. Med VoLTE kan Tres kunder som ringer med WiFi-samtal enklare växla mellan mobilnät och WiFi-nät.

  • Bättre samtalskvalité
  • Snabbare uppkoppling av samtal
  • Möjlighet att växla mellan röst och video under samtal
  • Snabb uppkoppling via 4G även under pågående samtal
  • Stöd för fler, framtida tjänster och funktioner

 

De första mobilerna som får tillgång till VoLTE är Sony Xperia XZ tätt följt av fler Sony-mobiler samt även Huawei och Samsung.

Initialt kommer VoLTE släppas för privatkunder som har anmält sitt intresse via 3Beta – ett forum där Tres kunder får möjlighet att testa nya produkter och tjänster innan de lanseras till alla kunder. Anmälningsperioden för 3Beta börjar redan den 11 januari 2017 och är öppen till och med den 28 februari 2017.

Mobiloperatoren-3-VoLTE-4G-1701Mer information om 3Beta och hur man anmäler sig för att testa VoLTE, finns på: www.tre.se/privat/ovrigt/3beta

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media