AllmäntBloggCRMNyheterSäkerhetWebbdesignWebbfabrikenWebbhotellWebbshopWordpress

Ny WordPress version 4.8 “Evans” ute

WordPress logo

Inlägget har lästs 102213 gånger

Helt ny version av WordPress har lanserats och den har ett antal nya intressanta finesser och funktioner.

Det har tillkommit fyra nya Widgets att använda:

Bild Widget

Lägga till en bild i en widget är nu en enkel uppgift som kan uppnås för alla WordPress-användare utan att behöva känna till koden. Lägg bara in din bild direkt i widgetinställningarna. Prova att lägga till något som en headshot eller ett foto på ditt senaste helgäventyr och se det visas automatiskt.

Video Widget

En välkommen video är ett bra sätt att humanisera varumärket på din webbplats. Du kan nu lägga till någon video från mediebiblioteket till ett sidofält på din webbplats med den nya video widgeten. Använd detta för att visa upp en välkommen video för att presentera besökare på din webbplats eller marknadsföra ditt senaste och bästa innehåll.

Ljud widget

Är du en podcaster, musiker eller ivrig bloggare? Att lägga till en widget med din ljudfil har aldrig varit enklare. Ladda upp ljudfilen till mediabiblioteket, gå till widgetinställningarna, välj din fil och du är redo för lyssnare. Detta skulle vara ett enkelt sätt att lägga till ett mer personligt välkommet meddelande också!

Rich Text Widget

Denna funktion förtjänar en parad i centrum! Redigeringsfunktioner i rösttext är nu inbyggda för text widgets. Lägg till en widget var som helst och formatera bort. Skapa listor, lägg tonvikt och snabbt och enkelt sätt in länkar. Ha det roligt med dina nyfunna formateringsförmågor och titta på vad du kan uppnå på kort tid.

 

Har du någonsin försökt att uppdatera en länk, eller texten kring en länk, och fann att du inte kan redigera den korrekt? När du redigerar texten efter länken slutar din nya text också att vara länkad. Eller redigerar texten i länken, men din text hamnar utanför den och du tar till textläget för att korrigera html koden. Detta kan vara frustrerande! Med länkgränser är processen effektiviserad och dina länkar fungerar bättre.

 

WordPress 4.8 Events Widget - En av Sveriges största teknikblogg

Visste du att WordPress har en offline community med grupper som regelbundet möts i mer än 400 städer runt om i världen? WordPress uppmärksammar nu händelserna som hjälper dig att fortsätta förbättra dina WordPress-färdigheter, träffa vänner och, naturligtvis, publicera!

Detta blir snabbt en av våra favoritfunktioner. Medan du befinner dig i instrumentbrädan (för att du kör uppdateringar och skriva ett inlägg) kommer alla kommande WordCamps och officiella WordPress Meetups – lokala till dig – att visas. Att vara en del av samhället kan hjälpa dig att förbättra dina WordPress-färdigheter och nätverk med personer som du inte annars skulle träffas. Nu kan du enkelt hitta dina lokala händelser bara genom att logga in på din instrumentpanel och titta på den nya widgeten Aktuellt och Nyheter.

 

Nytt för WordPress utvecklare

Nya CSS-regler betyder som “Lägg till nya” länkar behöver inte längre ingå i administratörsrubrikerna. Dessa panelenheter förbättrar erfarenheten för personer som använder hjälpteknik.

Ta bort kärnstöd för WMV och WMA-filer

Eftersom färre och färre webbläsare stöder Silverlight, kommer filformat som kräver Silverlight-plugin att tas bort från kärnstöd. Filerna visas fortfarande som en hämtningslänk, men kommer inte längre att inbäddas automatiskt.

Multisite uppdateringar

Nya möjligheter har introducerats till 4.8 med sikte på att ta bort kodanrop till is_super_admin(). Dessutom har nya hooks och tweaks tillkommit för att få bättre kontroll på sajten..

JavaScript-API för textredigeraren

Med tillägget av TinyMCE till text widgeten i 4,8 kommer ett nytt JavaScript API för att instansera redigeraren efter sidladdning. Detta kan användas för att lägga till en redigeringsinstans i något textområde och anpassa det med knappar och funktioner. Bra för plugin författare!

Media Widgets API

Införandet av en ny basmedia widget REST API schema till 4.8 öppnar möjligheter för ännu fler media widgets (som gallerier eller spellistor) i framtiden. De tre nya medie widgets drivs av en gemensam basklass som täcker de flesta interaktionerna med media modal. Den klassen gör det också lättare att skapa nya medie widgets och banar vägen för mer framöver.

Customizer Width Variable

Nya brytpunkter har lagts till i anpassningsverktyget för sidor, för att göra det bredare på skärmar med hög upplösning. Dessa ska använda procentuella bredder istället för pixlar.

Här har jag lagt in några videos som visar alla de nya funktionerna i WordPress 4.8.


 

 

Comments (2)

  1. Bra information som är till stor hjälp för en bloggare 🙂

  2. Femma är bättre. Älskar Gutenberg verktyget 🙂

Comment here