onsdag, juli 24, 2024
HomeAndroidSamsung Galaxy S20 Ultra 5G mobiltelefon

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G mobiltelefon

Samsung har släppt sitt senaste flaggskepp inom Galaxy familj – S20 5G. Det är en mäktig mobil med en stor 6.9 tum skärm och nästan 90% skärm till kant. Upplösningen är 1440 x 3200 pixlar men vill du använda deras nya 120 Hz teknik får du gå ner ett snäpp i upplösning. Personligen tycker jag 120 Hz inställningen är fantastisk då den ger en mycket skönare bild när man sveper uppåt i t.ex. nyheter, Instagram, Facebook, 9GAG eller Tiktok.

Galaxy S20 Ultra har det största batteriet i en Samsung-mobil någonsin. Det är på hela 5000 mAh, vilket är mer än 20% större än i Galaxy S10 Plus. En väldigt bra ny funktion är att den har den nyaste snabbladdningsteknologin, så att batteriet kan laddas till över 50% på 30 minuter.

Galaxy S20 Ultra har den nya radiotekniken för 5G och även om 5G nätet ännu inte är helt utbyggt (speciellt mikrovågor) verkar mobilen ändå har bättre täckning och snabbhet än tidigare modeller. Ett snabbare nät baserat på 5G skapar möjligheter att streama film i högre kvalitet, ladda upp filmerna på direkten och spela med minimal fördröjning.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Alla kontroller för av/på samt volym finns bekvämt på höger sida av mobilen – inget finns kvar på vänster sida vilket är en fördel om du tittar på videos med liggandes mobil – då finns kontrollerna överst och att av misstag starta Bixby eller höja ljudet är ett minne blott.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Den nya 100x zoom kameran har gett mobilen en stor klumpig del där alla kameror sitter fast. Det innebär att om mobilen ligger på bordet och du t.ex. skriver text så rör sig mobilen och det blir svårt att skriva. Då kameradelen sitter offset mot vänster sida lutar mobilen till höger om du skriver på skärmen.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Med en zoom på 100x kan du ta foton på saker som är riktigt långt bort – med en kraftig bildförsämring som följd. Den är inte speciellt användbar för att ta fina foton men alltid kul att kunna ta snabba foton på avstånd. I bilden ovan ser ni de 3 kameror som finns på baksidan (framsidan har en 40 MP kamera) och de är en 12MP ultravidvinkelkamera, 108MP vidvinkel och en 48MP kameratelefon vilket gör mobilen till en av de bästa på marknaden, speciellt den högupplösta selfie kameran.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Mobilen har som alla andra moderna mobiler – ingen 3.5 mm kontakt för hörlurar utan endast en USB-C kontakt.

Jag har nu använt mobilen varje dag privat och på jobbet i två veckor och batteriet håller nästan hela dagen och kvällen vilket är en stor förbättring mot den tidigare modellen S10.

Ni som gillar fotografering kommer säkerligen gilla nya modellen S20 Ultra tror ni? Med tanke på att den har flera kameror med 108MP, 48 MP, 12MP samt 0.3MP finns det många olika val när det gäller fotografering. Att kamerorna på nya modellen är ultra bra råder det inget tvivel om men ni kommer troligen inte använda kameran med hela 108 megapixel så mycket då den används för att zooma in upp till 100 gångers förstoring. Även om 100x zoom låter fantastiskt så är kvalitén inte så bra men en rolig funktion speciellt om man vill se något som finns långt bort t.ex. månen.

Bild på månen med 100X zoom Samsung Galaxy S20 Ultra 5GBild på månen med 100X zoom Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Foto på månen taget med 100X zoom (vänstra bilden) och 50x zoom (högra bilden).

RELATED ARTICLES

10 COMMENTS

 1. Denna mobilen är deras värsting men ofantligt dyr på nästan 15000 spänn!
  men för dem som vill ha sån kraft i handen är den bästa mobilen idag.
  tack för bra info om mobilen och snygga bilder!

  • Hej Krister!
   Jo mobilen kostar en hel del men är då pga all teknik som finns i den. Men som jobbtelefon för dem som behöver bästa mobilen är detta 1a valet.
   Tack för din kommentar.
   Hälsningar
   Robert

 2. Tja!
  Snygg mobil du visar upp här. Har följd dig länge nu och du hittar alltid en massa coola saker men ibland är de för dyra för mig som denna mobilen…….. typ 16000 för en mobil är dyrt om man inte har den ijobbet då.
  men tack för en kanonrecension av mobilen hoppas jag kan köpa den snart.

  • Hej Ove!
   Jag tror de flesta har den i jobbet och som ett jobbredskap är den troligen prisvärd.
   Hoppas du kan få köpa den snart du med.
   Tack för din kommentar.
   Hälsningar
   Robert

 3. Jag fick en sån i jobbet och kan säga jag är verkligen nöjd med denna mobil! Fantastisk kamera och jag använder den ofta.
  Batteriet är som du skriver jättebra med lång längd på dagen som den håller!
  tack för fantastisk recension och jag fick köpa den med hjälp av dig.

  • Hej Liselott!
   Vad roligt att du har fått en sådan jobbtelefon. Den är otroligt bra må jag säga och jag använder den varje dag och tar b.la. många fina bilder med den.
   Tack för din fina kommentar!
   Hälsningar
   Robert

 4. Skitcool mobil. Jag ska spara till att köpa denna mobil och den har nu läggre pris så jag kanske har en chans ?

  • Hej Dragan!
   Ja den är jättebra och lycka till att spara och köpa mobilen. Jag är jättenöjd med den.
   Ha en fin dag!
   MVH
   Robert

 5. Mitt jobb köpte ett par av dessa mobilerna och de är jättenöjda med den. De jobbar med att inspektera hus och grund där kameran är jätteviktig och smsansung har den bästa kameran av alla. de hade förut senaste iphon men den var inte bra i vissa sutiaioner så de bytte till denna.
  toppen artikel!

  • Hej Anne Christine,
   Tack för din kommentar och ditt fina betyg. Jag har många fler bilder att lägga upp här.
   Bilden på månen är en snabb bild jag tog med de två objektiven för att visa skillnaden i tex. färg.
   MVH
   Robert

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media