onsdag, juli 24, 2024
HomeAllmäntGoogle stäms av Kvinna

Google stäms av Kvinna

Google stäms av kvinna som hävdar Google gav ut en vägbeskrivning som var direkt farlig och blev påkörd av en bil när hon följde vägbeskrivningen.

Ja detta är vad man kan läsa på internet idag.

Google har en utmärkt kartfunktion som numera även kan ge ut vägbeskrivningar för er som promenerar och något som även Microsoft Bing har idag.

Lauren Rosenberg, Utah i USA, har lämnat in en stämningsansökan på runt $100.000. I stämningen menar hon att Google ansvarar för att inte ge ut direkt farliga förslag som det var i detta fall där hon leddes ut till en väg som saknar trottoarer.

Frågan är väl egentligen här om man blint ska följa något som ett program säger utan att använda sunt förnuft eller försiktighet. Man kanske ska vara extra uppmärksam om man nu väljer att promenera intill en väg utan trottoarer? Det fick i alla fall jag lära mig när jag växte upp.

Vad säger ni kära läsare? Ska man blint följa ett program eller ska man bara se det som ett förslag att utgå från? Hur gör ni när ni använder sl.se för att planera er resväg? Följer ni den till punkt och pricka och stämmer SL sedan när den inte fungerar eller ni halkar och bryter benet i trappan?

Vi arbetar ofta med att göra webbsidor och applikationer mer tydliga och informativa. Det är en svår kamp mot läsbarheten, tydligheten och relevant information.

Det finns en fördel med en sida som bara har den relevanta informationen och presenterat på ett tydligt och bra sätt.

Ett exempel kan vara kontakt- och inloggningsformulär. Dessa kan göras tydliga och lättöverskådliga och inneha bra och tydlig text och layout.

Men försök er på att skapa ett bra orderformulär till en Webbshop. Där gör man om det gång på gång och det blir aldrig riktigt bra hur man än försöker.

Har ni tips och idéer på bra formulär exempelvis till en webbshop?

Vi betalar er för tips och helst färdig kod som vi kan använda.

Sätt er ner och surfa runt och leta, undersök och hitta vad ni tycker är bra och fungerar. Kraven är att formuläret ska kunna hantera kundens uppgifter såsom:

namn

adress, postnummer, postort, land

telefon/mobil

e-post

annan leveransadress inkl land

kommentar/meddelande

välja betal- och leveranssätt

rabattkoder

erbjudanden

informationstexter om varje del/sak

godkänna villkor, avtal (eller annat liknande)

ha funktioner för felskrivningar, automatisk rättning, automatisk information för hjälp.

Maila oss med förslag, idéer och kod.

info[at]webbfabriken.com

Hälsningar

Robert Ikenberg

———-

Webbfabriken är ett specialistföretag inom Webb och säkerhet med mångårigt kunnande inom branschen. Företagets kunder är de som ställer mycket höga krav på tillgänglighet, säkerhet och teknisk kunskap inom webb och IT. Sedan starten har Webbfabriken levererat flera framgångsrika webb- och nätbutiker till bland annat inreda.com, Etol Design Sweden, Alfons Åberg, Elsas Hem och Upgrades Education Sweden.

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. […] oss -Annonser- « Automatisk backup och lagring med Storegate BackupGoogle stäms av KvinnaLäs mer på Webbfabriken.com’s Blogg!Google maps ger dig färdbeskrivningar för både bil och promenader. Men använd dem med lite sunt […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media