måndag, december 11, 2023

Nasa

Inlägget har lästs 1317 gånger

I detta uppdrag STS-132 skickas Rymdfärjan Atlantis upp för ett 12 dagars uppdrag bland annat att leverera en ny ryskbyggd modul ‘Mini Research Module-1’ (också kallad Rassvet) som utökar lagringsplatsen ombord samt en ny dockningsport. 3 rymdpromenader planeras.

Detta uppdrag är det sista för Rymdfärjan Atlantis. Atlantis flög sitt första uppdrag den 3 oktober 1985 på mission 51-J. Den har flugit 32 uppdrag och med detta sitt 11e till internationella rymdstationen.

År 2010 är sista året som Rymdfärjan kommer att användas. Därefter läggs rymdskeppen i malpåse och museum.

Vi tycker detta känns tråkigt eftersom dessa färjor betytt så mycket för mänskligheten. Men som med allt annat, utvecklingen måste gå vidare.

Om 5 år kommer NASA att ha en ny rymdfarkost klar som är lik de första raketerna inom rymdindustrin. Dock en mycket större version som sägs klara större laster än Rymdfärjan. Men 5 år är en lång tid och under tiden kommer NASA att använda ett privat rymdbolag som har en uppskjutningsstation i närheten av Cape Kenedy. Med det privata företaget har NASA möjlighet att skicka upp och hämta hem personal, samt förnödenheter.

Vi ser fram emot den första uppskjutningen av nya raketen. Men kommer alltid att minnas Rymdfärjan.
Här kan du se en mindre streaming av hela sändningen.

Du kan se den i HD kvalité här

———-

Webbfabriken är ett specialistföretag inom Webb och säkerhet med mångårigt kunnande inom branschen. Företagets kunder är de som ställer mycket höga krav på tillgänglighet, säkerhet och teknisk kunskap inom webb och IT. Sedan starten har Webbfabriken levererat flera framgångsrika webb- och nätbutiker till bland annat inreda.com, Etol Design Sweden, Alfons Åberg, Elsas Hem och Upgrades Education Sweden.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media