AllmäntBloggTjänsterUtvecklingWebbdesignWebbshop

Fler än 50000 besök!

Inlägget har lästs 1679 gånger

Yippiee!

Idag kan vi inte låta bli att le stort 🙂 denna vackra soliga dag när vi nu sammanställt besöksstatistiken till vår hemsida webbfabriken. Snart ska vi sammanställa även för vår systersajt ikenberg.

Under juni månad hade vi 56 593 besökare (35 705 unika) och 3 017 983 “total hits”. Totalt antal sidvisningar uppgick till 1 641 778 vilket motsvarar 28 sidor per besökare till vår sida webbfabriken.

Hur kan ni ha så många besökare?

Visst, det är väl en hel del indexeringstjänster(!) och annat som skapar majoriteten av trafiken men vi gör som “alla andra” och drar alla  besökare över en kam d.v.s. alla besökare läser vad vi har att förmedla.

Vi ler lite extra när vi läser om alla kändis bloggare som har hundratusentals läsare varje månad. Om de bara visste (vilket de nog gör) att de flesta besökare faktiskt bara är programkod som bara indexerar sidorna på ett eller annat sätt via någon av bloggping, blogglovin, twitter och allehanda blogg tjänster (Nyligen, Twingly) som ska samla blogginlägg på ett ställe.

Bara för att ex. blogglovin indexerar ens egna blogg betyder inte att det faktiskt är en läsare.

Vad är då en besökare?

Vi anser att en besökare är en fysisk person som aktivt valt att besöka sidan och utifrån vad personen ser/hittar gör något aktivt exempelvis gör ett inlägg, skickar ett mail till bloggen, sprider bloggen vidare osv.

Vi har rätt många besökare som gör just detta men inte 56 000 st.
Dock har vi mycket bra spridning på våra besökare och får varje vecka hundratals mail, telefonsamtal, inlägg eller frågor via kontaktformuläret. Dessa besök är våra “riktiga” besökare.

Vilket statistikverktyg använder ni?

Vi använder flera olika statistikverktyg såsom Google Analytics, WebLog Expert, WordPress Stats och många fler. Vi arbetar med forskning inom just besöksstatistik och hur man ska få rätsida på alla siffror och att kunna presentera rätt siffror.

Det är så enkelt att idag slänga ut siffror hit och dit som allt för ofta är glädjesiffror. Det är väldigt viktigt om man har en verksamhet som bygger på besökare att man får rätt siffror. Ta en webbshop/nätbutik/näthandel som exempel.

Om man presenterar fel siffror och tar med besökare som inte är, vad vi benämner som “besökare”, får man helt fel uppfattning om butikens kunder och potentiella köpare och fattar då fel beslut.

Ni är välkomna att höra av er till oss så får ni veta mer om statistik

————

Webbfabriken är ett specialistföretag inom Webb och säkerhet med mångårigt kunnande inom branschen. Företagets kunder är de som ställer mycket höga krav på tillgänglighet, säkerhet och teknisk kunskap inom webb och IT. Sedan starten har Webbfabriken levererat flera framgångsrika webb- och nätbutiker till bland annat inreda.com, Etol Design Sweden, Alfons Åberg, Elsas Hem och Upgrades Education Sweden.

Comments (2)

 1. Tjena. Hittade hit från google. Rätt många besök för att vara ett webbhotell trodde jag. Men sen såg jag alla saker ni har och säljer!
  Började kolla runt lite och hittar bara bra saker om er. Hur jag missat er förut är otroligt och ganska dumt. Ska genast börja flytta över mina saker till er. Har idag one.com och strul-loopia. Kan ni hjälpa mig med detta?

  • Hej Micke.
   Javisst kan vi hjälpa till att flytta dina domäner. Du kan ringa oss på 08-4460088 eller maila info@webbfabriken.com så planerar vi in detta.
   Du kan maila oss dina domännamn så kan vi kolla på dem.

   Mvh
   Robert

Comment here