AllmäntBloggSäkerhetStreaming

Voddler? Seg Dator?

Inlägget har lästs 2657 gånger

Vi vill passa på att varna för Filmsajten Voddler .

Voddler är en filmsajt med över 1000 video on demand filmer. Tidigare behövdes en inbjudan (invite) för att få ett konto hos Voddler men nu har de öppnat upp sajten för alla (dock inte i alla tillgängliga länder).

Voddler fick för inte så länge sedan stänga då någon hade lyckats knäcka koden till filmerna. Detta innebär att de fick koda om alla filmer. Ja det var ju inte så lyckat.

Voddlertjänsten, kvalitén på filmerna och ljudet är ok men det blir inte så bra på en stor 55 tums LCD TV. Vi har inte heller lyckats få surroundljudet att fungera.

Ska ni installera Voddler klienten (som behövs för att se på filmerna) så tänk på att klienten även installerar och startar en tjänst (service) i datorn som har en fildelande egenskap (p2p).

Det fungerar så att din klient hjälper Voddler nätverket att sprida filmer (streaming) till de andra Voddler klienterna.

Detta är inget som direkt framgår när man skapar sitt konto ej heller installerar klienten. Men vad som händer är att ens egna nätverk börjar gå långsamt och ibland helt omöjligt att använda. Då är det denna Voddler klient som i det tysta använder ditt nätverk åt andra som ser på film.

Extra jobbigt blir det om man har mobilt internet med en gräns på hur mycket man får ladda ner.

Vi ser detta som något oseriöst och borde med stor varningstext visas för besökarna så de blir medvetna om vad som kan hända. Det är inte rimligt att Voddler lägger beslag på något som inte är deras (ditt nätverk) för eget vinstdrivande syfte. Om de betalade för nyttjande av ditt nätverk är det en helt annan sak, men så är det inte här.

Så vår rekommendation är att helt enkelt inte använda Voddler tjänsten eller åtminstone stänga ner tjänsten VoddlerNet.

Det finns andra filmsajter som är bättre exempelvis Film2Home och som inte olagligt använder ditt nätverk.

“-film2home startades i Sverige 2001. Vi finns idag i Sverige, Norge, Finland och Danmark. film2home drivs av Bonver som är Nordens ledande distributör av hemunderhållningsprodukter. Företaget distribuerar hyr- och köpfilm, musik och multimedia i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Vi har sedan över 20 år ett nära samarbete med alla svenska och utländska filmbolag och arbetar för att ha det största möjliga filmutbudet av nya och gamla filmer från alla rättighetsinnehavare. Vår ambition är att själva och via våra partners tillhandahålla det största utbudet av film, med hög kvalitet och säkerhet. Vi utvecklar löpande vår tjänst för att det ska bli ännu enklare och roligare att se film via bredband.”

Är ni intresserade av Jakt- och fiskefilmer av hög kvalité så besök Min Jakt TV.

“-Minjakttv.se är en videobutik på nätet för jägare och andra djur- och naturintresserade. På Minjakttv.se kan du hyra jaktfilm för uppspelning direkt i webspelaren utan att behöva gå till din videobutik! På den här sidan finns allt från renodlade jaktfilmer till instruktionfilmer om hundar och annat vilt. Minjakttv.se distribuerar hyrfilm och arbetar för att ha det största möjliga filmutbudet av nya och gamla filmer. Vår ambition är att själva och via våra partners tillhandahålla det största utbudet av film, med hög kvalitet och säkerhet. Vi utvecklar löpande vår tjänst för att det ska bli ännu enklare och roligare att se film via bredband. De som ligger bakom Minjakttv.se startade Min Jakt.se för några år sedan. Min Jakt.se är ett forum, en community, för allt inom jakt. Besökare kan här hitta allt och lite till inom jakt, lägga upp bilder och titta på filmer samt diskutera jakt med andra jägare.#

Voddler

Comments (9)

 1. Voddler är skräp. B-filmer och slött. Film2home är mycket bättre och har fler filmer. Sen är det bra med ratingen så man kan få tips..
  Kollat på en del filmer nu och fungerar bra. Installationen gör man bara första gången!
  Tack för tipset föresten!
  /Jonte

  • Hej Jonte.
   Tack för din kommentar. Kanske det är ett hårt ord “skräp”. Deras tjänst fungerar bra trots allt. Speciellt om man stänger av VoddlerNet tjänsten.
   Men Film2Home har bättre utbud och bättre kvalité på filmerna.
   Vi planerar en ny tävling lite längre fram där en av vinsten skulle vara ett antal filmer på Film2Home. Besök oss igen och håll ögon öppna 🙂

   Mvh
   Robert

 2. Hade ingen aning om detta med vodler men det förklarar varför mitt nätverk varit så segt på sistone. jag fick en invite av en polare o ja skulle aldrig ha testat det. nu kan jag inte ens ta bort kontot.
  Testade film2home och det fungerade bra. Lite bökigt med installationerna men sen var det ok. Många filmer att välja på och de har bra kvalite. Tack för tipset. ska tipsa mina kompisar om sajten.
  Kör hårt o tack!

  • Hej Mattias.
   Tack för ditt inlägg. Jo om det inte varit för alla extrainstallationer på Film2Home så var den en given succé. Men installationen gör man bara en gång. Sen fungerar det bra.
   De har börjat med en betasak på sidan. Kolla den.

   Ha det så bra
   Robert

 3. […] Go here to see the original: Voddler? Seg Dator? […]

 4. Hej! Tack för detta tips! Min man har testat voddler och sen är datorn jätteslö. Kan det vara voddler som är felet?
  Vad tar ni för att hjälpa oss och ta bort voddler och fixa datorn?

  Tack!
  Mvh
  EvaSanne

  • Hej Eva.
   Det är enkelt att ta bort Voddler men vill ni ha den kvar kan man bara stoppa en tjänst som installerats i datorn.
   Ska ni se på film så rekommenderar vi istället Film2Home.
   Vi kan hjälpa er fixa datorn mot en avgift på 350 sek exkl moms. Om ni önskar kan vi även ordna så Film2Home fungerar på er dator.
   Ring oss så bestämmer vi tid.
   Mvh
   Robert

 5. Hej. Jag skulle vilja se på film i datorn men får det inte att fungera. Sökte på google och fan er. Måste säga ni har en bra sida och mycket att läsa. Ska kolla mer sen.
  Kan ni hjälpa mig att få någon filmsajt att fungera på min dator? Det är en bärbar Dell.
  Kram Johanna

  • Hej Johanna.
   Trevligt du hittat hit. Vi hade förra månaden över 50.000 besökare(!) vilket vi är jätteglada över.
   Visst kan vi hjälpa dig med din dator. Du kan maila oss på info@webbfabriken.com eller ringa 08-4460088 så bestämmer vi en tid.
   Ha en bra dag
   Robert

Comment here