AllmäntBloggIT-lösningarNyheterOkategoriserade

Stora IT projektet är startatStora IT projektet är startatStora IT projektet är startatStora IT projektet är startat

Inlägget har lästs 1889 gånger

Webbfabriken genomför IT projekt

Under sommaren genomför vi vårt stora IT projekt där vi bygger upp en ny ultramodern samt som vanligt säker IT miljö.

Webbfabriken webbhotell arbetar med IT lösningarEn trygg och stabil miljö existerar redan men har i över ett år arbetat fram ett nyare system med många intressanta funktioner. Projektet består av flera delprojekt i vilka det kan förekomma nedstängning och omstart av vissa delar IT miljön. Det berör inte er så mycket då vi har en hel del redundans men för att göra arbetet enklare arbetar vi med projektet under dagtid. Detta gör även att eventuella fel snabbt kan åtgärdas.

Ingen är felfri och inte heller vi men är man duktig på sitt yrke och kan åtgärda fel snabbt och exakt påverkas inget system.

Vid skrivandes stund har vi passat på att flytta över en av våra DNS servrar till ett nytt nät. Gör man en koll mot vår domän ser ni förmodligen ett felmeddelande om att ett “glue-record” inte stämmer. Detta är p.g.a. vi bytt IP adress på DNS servern i samband med flytten och den som utför DNS kollen och internets root-servrar ännu inte uppdaterat den nya informationen. Root servrar uppdaterar regelbundet sin information i 48 timmars intervaller.

 

Webbfabriken äger sedan flera år tillbaka ett antal IP nät som kallas för PI Nät vilket gör dem operatörsoberoende och kan själva ansvara och styra över sitt nät. Avdelningen Webbfabriken network operations center (NOC) administrerar nätet samt ansvarar för driften och utvecklingen av nätverket.

Comments (2)

  1. Ni är våra absoluta favoriter! Vi är inte det minsta oroliga och ni gör ett fantastiskt jobb.
    Skulle vi få något problem vet vi ni löser det snabbt.
    Ha en härlig sommar och hoppas ni får lite semester på fabriken.
    Kramar
    MariaO

  2. […] en effektiv tid där vi hunnit med många bra saker. Ett stort projekt vi jobbar med är vårt Stora IT projekt. Det har uppmärksammats i media och bloggar om att när Webbfabriken sätter igång är det något […]

Comment here