AllmäntBloggOkategoriseradeSkadlig kod

Bredbandsbolaget skämt eller bara dåligt

Inlägget har lästs 7993 gånger

Bredbandsbolaget förlorar kunder på löpande bana

Hur gör man för att behålla sina kunder? Man låter kunden ha rätt, ser till att kunden får det som är beställt och ser till att göra sitt bästa för att tjänsten fungerar. Det är kundvård som gör att företag behåller kunder (eller så luras man via reklam). Själv har jag varit en trogen kund fram till nu.

Med facit i hand så inser jag att Bredbandsbolaget har blivit ett skämt och förmodar det började gå dåligt efter de blev uppköpta av Telenor.

Har i över 8 månader haft problem med bredbandet hemma i bostaden (ADSL). Då jag själv är en specialist inom området vet jag var felet sitter men det vore oförskämt att tala om för teknisk support att de är ute och cyklar med sin felsökning.

När man f drågar Bredbandsbolaget efter en kompensation erbjuds bara för de dagar gjort felanmälan. Jag vill ha ersättning från den dag jag felanmälde fram till felet är löst. Det visade sig  att bredbandsbolagets support stänger ärendet även om det inte är klart och detta görs alltså för att man inte ska få kompensation eller det ska bli röda siffror i deras tillgänglighet. Ett klart felaktigt sätt att hantera kunder. Hur Bredbandsbolaget kan anses vara bra i kundundersökningar kan endast förklaras till att undersökningarna är manipulerade eller fejkade.

Hänt:
Själva felet uppstod helt plötsligt och all bredbandsutrustning är fastmonterad och fackmannamässigt installerat. Då börjar den långa resan med telefonkö till supporten, dåliga svar man har förväntat sig och självklart är helt felaktiga. Man får leva med att höra av sig till supporten löpande och göra som de säger, byta modemet (4 gånger), byta telefonsladdar (8 gånger), koppla in modemet till ett annat eluttag (skrattade ihjäl mig när jag hörde det men ja det är sant) och starta om modemet. Efter någon månad skickar de ut en tekniker utan erfarenhet av felsökning. Han bytte modemet och såg inget fel. Efter ytterligare några månader utan bredband skickar de ut tekniker från Relacom som mätte på signalen. Han var professionell som Relacom är kända att vara och löste felet genom att byta en krone plint i telefonstationen en bit bort. Nu fungerade bredbandstjänsten bättre. Det slutade dock fungera igen för några månader sedan och jag ringde in och felanmälde som vanligt. Då var felet i deras nätverk och skulle lösas under dagen.

Slutsatsen är den att Bredbandsbolagets kundtjänst och support är en av de sämsta jag varit med om.  Av mig får de betyget 1 av 5 och rekommenderar inte någon av er läsare att anlita deras tjänster utan snarare att byta till någon bättre leverantör och säga upp abonnemanget hos Bredbandsbolaget.

Update:

Nu tjänsten uppsagd och ska firas med Champagne och glada rop. Säger hej till Fiber istället som kostar mindre än hälften av det svindyra och värdelösa bredbandet från bredbandsbolaget.

Update:
Tack för alla mail men efter alla tusentals mail jag fått från er som blivit dåligt bemötta av Bredbandsbolaget kan jag inte längre besvara alla mail. Tack för att ni delar med er och det visar på att Bredbandsbolaget har allvarliga brister och problem i företaget. Det ska tilläggas att Bredbandsbolaget sedan många år ägs av Telenor.
Telenor har enbart telefontjänster och bredbandsbolaget tar hand om nätverkstjänster såsom bredband, ip-telefoni, TV och ADSL/fiber anslutningar.

Comments (16)

 1. Japp, har själv äntligen beställt inkoppling till stadsnätet nu och sagt upp BB. Började fungera sämre för några månader sedan, efter att ha funkat klockrent i många år.
  Bara hoppas fiber, och telia i det här fallet, fungerar bra. Är lite misstänksam mot telia fortfarande dock…

  • Ja här är det Telia Fiber som är indraget nu och än så länge känns det bra. TV fungerar fint.
   Önskar inte ett gott nytt år till BB.

 2. Hade själv BB men de suger fett. Fick hålla tummarna att internet fungerade. När man ringer dem får man vänta och sen värdelösa svar. Efter en massa strul och telefon med dem fick jag ett nytt modem och nu fungerar det.
  De sa att de aldrig byter modem utan bara sladdarna som gått sönder. Jag skrattade i flera timmar efter det samtalet.
  Bredbandbolaget är ett skämt!
  Aldrig mer dem.
  /Eric

 3. Hej! Tack för bra insändare.
  Har haft bredbandsbolaget hemma men har nu sagt upp det. Du har rätt att de inte är bra och vi har haft problem länge med deras bredband och telefoni. Min man jobbar på ett annat stort telefonbolag och nu fick det lite roligt att prata om på sina möten.
  Hälsningar Johanna L

 4. HAHAHAHA!! Bredbandsbolaget är skit och skulle aldrig skaffa det ens om det var gratis.
  Du får det bättre hos vem du än välger.
  Tja Amir

 5. Information till alla. Jag har en Bredbandsbolaget 100Mbit indragen i lägenheten. I denna lina kan de garantera 60-100Mbit och det är väl ok. Men den skitrouter de skickar ut kan endast garantera detta om man kör med kabel. Om man nu är “dum” nog att använda trådlöst i lägenheten så kan de endast garantera 20Mbit/s. Det står tydligen i det finstilta. Det har varit stor humor att diskutera detta med Bredbandsbolagets kundtjänst. De vägrar erkänna att detta är et problem. Affärsmoral? Nöjda kunder?

 6. Dom försökte att sälja bredband till mig och sade att det fungerar INTE trådlöst!!????? Efter att jag ställde frågan, varför det inte fungerar med trådlöst, fick jag inget svar???? Då tackade jag för samtalet och sade att jag vill inte ha med dom att göra. Konstigt det där med trådlöst? Kanske just för att många har klagat på för taskig hastighet på det?

 7. Har nu hållit på en hel jävla vecka med fjollorna på Bögbandsbolaget för att få inloggningen för internet och tv-boxarna.

  Fortfarande ingenting trots flera löften !

  Detta är ett avtalsbrott och kommer att behandlas som det också fr.o.m nästa vecka !

  Internet ska visst fortfarande vara aktiverat med en tillfällig inloggning som går ut på söndag (har dock äntligen fått aktiveringskoden för internet per brev idag).

  Tv-boxarna är fortfarande obrukbara, trots en hel jävla veckas påtryckningar. Satans jävla INKOMPETENTA FJOLLOR !

  Min far ringde i slutet av eftermiddagen till teknisk support för att få användarnamn och lösenord för tv-boxarna och lovades att den svarande supportteknikern skulle ringa tillbaka. Inte en jävla käft har ringt tillbaka. Vad fan i helvete håller idiotfjollorna på med ?

  Fjollorna på Bögbandsbolaget kan dra åt helvete. Jävla blufföretag !

  Nu är vi båda arga på riktigt. Det är väl själva fan att det vi skulle haft före den 1/2 2014 fortfarande inte kan levereras.

  Jag har fått större företag på knä än Bögbandsbolaget så de ska fan passa sig för mig om de inte levererar en sådan enkel sak som aktiveringskoden för tv-boxarna. Har nu sänt ett ultimatum, sedan går jag till högre instans om de inte följer ingånget avtal !

  Kan bara säga att jag delvis klandrar styrelsen för detta också. Vi blev ALDRIG tillfrågade om detta (hade sagt blankt nej till Bögbandsbolaget), trots vi alla som bor här äger husen ihopa. Gången har alltid varit att större frågor (typ kabel-tv, byte till plastfönster och så vidare) som rör alla boende så har också ALLA boende tillfrågats och inte på ett årsmöte dit alla inte går. Alla har rätt att säga sitt. Kommer att gå på kommande årsmöte och göra min röst hörd om detta usla beslut om att anlita ett blufföretag som Bögbandsbolaget. Fjollorna där är helt klart INKOMPETENTA SÅ DET STINKER OM DET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FY FAN !!!!!!!

  Tillsvidare är alla eventuella betalningar till Bögbandsbolaget inställda. De får INTE ett jävla öre förrän de följer ingånget avtal !

  Har fan aldrig varit med om något sämre än detta !

  BÖGBANDSBOLAGET = Bredbandsbolaget !

  • Hej
   Oj det låter som en vanlig gång med det företaget. Beklagligt!
   Hoppas du får svar från dem snart.
   Lycka till – själv gav jag upp
   /Robert

 8. Nu ska jag säga upp skiten!
  Följande problem har jag varit med om:
  1. Jag avslutade (tyvärr) Telia till den 12/2 och beställde BB till samma datum. Tänkte, “vad bra, då hinner det ju bli bytt till vinter-OS!”. Inget internet eller TV kommer. Jag ringer och får då reda på att tjänsten inte börjar gälla förrän 25/2! Alltså två veckor utan internet och TV och inget vinter-OS..!

  2. Den 25e får vi äntligen tv och internet. DOCK inte våra 8 tillvalskanaler eller SVT 1 och 2. Ljudet försvinner dessutom hela tiden så man måste starta om boxen. Jag ringer in och killen jag snackar med kan inte se att vi valt några tillvalskanaler. Jag får meddela vilka vi ska ha (för andra ggn. Han säger att de ska dyka upp inom en timme och jag väntar hela kvällen. Inget händer

  3. Jag får ringa in på nytt nästa dag och tjejen som jag pratar med kan inte se att vi valt några kanaler. Jag får meddela vilka kanaler vi ska ha igen (för tredje ggn). De dyker inte upp så jag får ringa in igen och då sätter de en tekniker på problemet.

  4. Tre dagar senare har vi till slut fått våra tillvalskanaler + 1an och 2an. Det har nu gått mer än tre veckor med BB, MEN jag är fortfarande inte en nöjd kund. Ljudet försvinner Fortfarande med jämna mellanrum och nu märker jag även att internet endast kommer upp i 7MB/sek när jag ska ha 12-24MB. Jag får ringa in än en gång och löser de jävlarna inte problemet nu så säger jag upp skiten. Hur mycket ska man behöva stå ut med egentligen!?

  Jag är så arg att jag skulle kunna slå näven genom väggen, 10ggr om! *AAAARGH

  • Hej Tobias
   Ja, du verkar ha råkat ut för samma sak som många andra som mailar mig och berättar om deras erfarenheter med Bredbandsbolaget.
   Man kan säga mycket om Telia men själv tycker jag att de fungerar bra sedan jag gick från Bredbandsbolaget till Telia. Så jag skulle nog byta tillbaka och kräva pengar tillbaka för en tjänst som inte levererades eller enligt vad den borde ha gjort.

   Utan internet i två veckor låter som ett hårt straff, själv skulle jag inte ha klarat det.

   Lycka till med att byta.
   /Rob

 9. HEJSAN,Mina erfarenheter av bredbandsbolaget har gjort mig deprimerad,har haft dom typ i 8år o jag har alltid betalat via AUTOGIRO,sa upp mitt bredband o telefoni,då börja det ramla in krav från dom att jag inte betalat o så har det fortsatt fram tills nu,skall säga att jag har betalat drygt 1500kr från dec 2014 fram tills nu(12mars 2015) i olika krav som restkrav,inkasso(PAYEX) som e deras eget inkassobolag,mitt abbonemang blev avslutad den 28 april men jag har skulder hos dom på runt 2000kr hävdar dom,samt jag ska betala kortet som sitter i digitalboxen,bara den e på 1040kr,det har gått knappt 2 veckor så jag har inte hunnit skicka kortet tillbaka,ingen påminnelse ang kortet utan betala,inga påminnelser överhuvudtaget skickar dom,va fan e det som händer?? va ska man göra??jag jobbar o på dagarna o kan inte sitta i timmar i telefon för att komma fram till dom,vad ska man göra??

  • Hej Lars,
   Du är inte den enda som har haft dessa problem, jag har fått hundratals mail med liknande scenarion eller besvikna kunder.
   Kanske allmänna reklamationsnämnden kan hjälpa dig?
   Hoppas det löser sig för dig.

 10. Håll er borta ifrån dessa skojare ! Varken dem eller deras dotterbolag typ bredbandsbolaget är nåt att ha !..Hade jag också lyssnat på kommentarerna i tråden skulle jag inte behöva sitta i skiten just nu och jag skulle inte behöva spendera tid på att anmäla dem bara för att hitta en lösning

Comment here