lördag, maj 18, 2024
HomeAllmäntRyggsäck med solceller

Ryggsäck med solceller

Smart ryggsäck med solceller som laddar din mobil, iPhone, iPad eller bärbara dator under tiden de ligger i ryggsäcken.

Blogg_RyggsackmedsolcellHär är en smart uppfinning som med solens hjälp laddar det som ligger i ryggsäcken. Det är företaget www.voltaicsystems.com som skapat denna häftiga och bra ryggsäck. Ryggsäcken är vattensäker, lättviktig och klarar rätt hård behandling. Man behöver inte vara rädd om ryggsäcken bara för den har solceller.

På denna bild ser du en normal ryggsäck på 16 liter för vanligt användande. Den har 4 watt som laddar en mobil på ungefär 4-5 timmar beroende på solljus. En timme solljus ger ungefär 3 timmars taltid.

Blogg_Ryggsack_med_solcell_baksida

I ryggsäcken finns ett batteri som laddas och lagrar energin som du sedan kan använda för att ladda upp t.ex. din telefon.

Det finns usb kontakt i ryggsäcken och 9 st adapters så du kan koppla in din mobil, läsplatta eller dator. Själva batteriet har en USB kontakt så du kan koppla in den USB laddar sladd som medföljer din mobil eller enhet.

Ryggsäcken väger endast 1.2 kg och det inkluderar batteriet och solcellerna. Den har vadderad plats för en bärbar dator upp till 17 tum, men en stor 17 tum MacBook Pro får inte plats. Priset är ca 200 dollar vilket är ungefär 1400 kr.

Här är en video som Voltaic har gjort så du själv kan se hur den fungerar och ser ut. Den går att köpa på deras hemsida.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media