onsdag, juli 24, 2024
HomeBloggEn första titt på nya Windows 8

En första titt på nya Windows 8

Nya Windows 8 släpps i handeln den 26 oktober

Detta nya operativsystem har det länge diskuterats om i fall det tillför något jämfört med Windows 7, som så många har kämpat att uppgradera till. Företag har nyligen gått från Windows XP till Windows 7 och det lär nog dröja innan de uppgraderar till Windows 8. Men jag tror företagen skulle tjäna mycket på att redan nu kliva över till Windows 8. För hemma användare är detta ett måste 🙂

Från att ha testat de första beta versionerna av Windows 8 till den senaste Release Preview med byggnummer 8400 kan jag säga det nu blivit en riktigt bra produkt. Den är till och med så pass bra att jag rekommenderar alla att uppgradera till den.

Är allt bra med Windows 8? Nej några saker irriterar jag mig på men det är förmodligen mest en vanesak. Sedan 90-talet har man haft en start eller Windows knapp man kunde klicka på och få fram installerade program, kontrollpanelen, skrivare och mycket mer. Nu är startmenyn mer modern och anpassad till pekskärmar. Det är förvisso mycket enklare att använda den nya startmenyn, om man har en dator med pekskärm, men jag tror de flesta sitter med en vanlig dator och skärm.

Installationen av Windows 8 är enkel och går mycket snabbt. Det är knappt något du måste klicka på annat än tala om vilket språk du ska installera och var installationen ska hamna. Sedan är det bara att luta sig tillbaka tills datorn startar om och talar om att installationen är klar. Då visas sidan där du väljer färgtema och ger datorn ett namn. De övriga sidorna är för inställningar om hur datorn ska fungera, automatiska uppdateringar med mera.
Slutligen anger du ditt mail konto från t.ex. Hotmail som sedan används för din inloggning till datorn. Det är både bra och dåligt med denna lösning. Det som är bra är att du enklare kommer åt dina molntjänster från Microsoft t.ex. Hotmail kontot och att du smidigt kan återställa ditt lösenord om du glömt det.

Det som kan upplevas dåligt är hur säkert en lösning som denna är. Att lägga lösenordet för inloggning till ens personliga dator på nätet kan upplevas vara osäkert. Men för Mac användare är detta inget nytt då Apple ID används för att koppla datorn samt alla Apple produkter till ett konto och molntjänst. Även Android mobiler har denna funktion men då används ett Gmail konto från Google.

[tabs] [tab title=”Bild 1″]
[/tab]
[tab title=”Bild 2″]
[/tab]
[tab title=”Bild 3″]

[/tab]
[tab title=”Bild 4″]

[/tab] [tab title=”Bild 5″]

[/tab]
[tab title=”Bild 6″]

[/tab] [tab title=”Bild 7″]

[/tab]
[tab title=”Bild 8″]

[/tab]
[tab title=”Bild 9″]
Win8_inst_p9
[/tab]
[tab title=”Bild 10″]
Win8_inst_p10
[/tab]

[tab title=”Bild 11″]
Win8_inst_p11
[/tab]
[tab title=”Bild 12″]
Win8_inst_p12
[/tab]
[tab title=”Bild 13″]
Win8_inst_p13
[/tab]
[tab title=”Bild 14″]
Win8_inst_p14
[/tab]
[/tabs]

Senare kommer jag även visa hur den nya startmenyn ser ut i nya Windows 8 samt nya utseendet på skrivbordet och funktioner i kontrollpanelen.

För en van datoranvändare ser inte nya Windows 8 ut att vara speciellt märkvärdig, men när man går på djupet ser man mycket nytt och förbättringar samt saker man tidigare har önskat sig eller haft programvara för. En annan bra sak är att Windows 8 går mycket snabbare och mer felfritt än Windows 7 på samma dator. Det märks att Microsoft har satsat på enkelhet, snabbhet och flexibilitet/responsivitet i nya operativsystemet.

Nu väntar jag bara på Microsofts nya tablet pc ska dyka upp så jag kan jämföra en Windows 8 på den.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

 1. Windows8 är enkelt så tillvida att det är enkelt om man är shoppare eller surfar, hänger på Facebook.
  Men arbeta med detta operativsystem, som är snarare ett smartphone system, är inte snabbt alls. Jag begriper helt enkelt inte hur man tänker, när man lanserar det.
  Jag kommer att sluta använda Windowsdatorer pga av Windows 8. jag förlorar naturligtvis mer tid på att det är svårarbetat än att systemet eventuellt är en mickrosekund snabbare.

  Jag får inte hälften så mycket gjort, och blir stressad av detta rent ut sagt skitsystem. Om det ändå var så att det äldre interfacet var kvar och man frivilligt kunde lägga upp allsköns leksaker. Nu får man istället försöka fundera ut hur man ska få bort allt distraherande skit. Inte mindre än 60 knappar, som inte får plats på skärmen samtidigt, som på en smartphone, men jag använder ju en riktig dator.

  Riktigt komiskt är erbjudande om uppdatering till Windows 8.1, fler knappar fler toolbars, mer spioneri på vad man gör.
  Jag är säker på att Microsoft förlorar en del på detta, Man är nte tillräckligt bra för smartphone markanaden, och sedan gör ett system liknande för datorer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media