AllmäntBloggDesignDigitala PrylarMobiltelefonerNyheterRumours

Samsung återkallar alla Galaxy Mobiler

Inlägget har lästs 2713 gånger

Ja det var den rubriken.. visst var den slagkraftig och kan bli aktuell i USA om Samsung måste återkalla sina iPhone kopior enligt domstols beslutet i veckan.

Fredag!

Ja det är i alla fall fredag i Sverige och det brukar innebära en avkopplande stund framför en holografisk storbilds SmartTV med super virtuellt ljud som fyller alla hörn i rummet med 3D känsla. Allt är självklart dolt och inget syns förutom bilden och det knivskarpa tydliga ljudet som hörs.
Den holografiska TVn är trådlöst kopplad till Internet och TV bolagen strömmar digitalt in tusentals kanaler i 4HD med sådan bild upplösning att man ser alla skavanker hos skådespelarna.
I TVn finns självklart en 300 Tb hologramdisk som simultant lagrar upp till 24 kanaler i realtid under 12 timmar vilket gör det enkelt att se favoritprogrammet utan att bekymra sig att spela in det. Reklam spolar man snabbt förbi med en snabbknapp på fjärrkontrollen.

Den holografiska bilden kan trådlöst streamas till andra enheter i huset och bilden följer med dig till det rum du befinner dig i. Då kan du enkelt gå ut till köket och göra en stor Dagobert macka med allt på och ändå kunna följa tv programmet.

Ja detta låter som science fiction men med den tekniska utvecklingen vi sett de senaste åren är det nog inte helt omöjligt någon har tekniken i sitt vardagsrum om fem år.

Själv ska jag i helgen fortsätta med hemma projektet att göra allt trådlöst och fjärrstyrt. Det tar tid men blir intressant att se resultatet.

Vad man kan göra med tekniken idag

När man närmar sig hemmet sätts belysning och TV på genom att den känner av mobilen. Med en smart fjärrkontroll ställer du in önskad temperatur individuellt i alla rum, dämpar belysningen och väljer färg på lamporna. TV är på ljudlöst och ur högtalaren streamar musik från den nya spellistan du la upp i din iPad på vägen hem.
Detta är dock ingen sci-fi utan är fullt möjligt med dagens teknik och inte heller allt för dyrt. Mer och mer blir trådlöst och fjärrstyrt vilket underlättar vardagen en hel del. Nätverk förs enkelt mellan olika rum med hjälp av nätverk till ström omvandlare, WiFi router med starka antenner gör det enkelt att surfa trådlöst i hela huset.

Ha en trevlig helg kära läsare och här har ni en kul Dilbert att skratta åt.

Dagens Dilbert  avslutar en Fredag och påbörjar helgen

Comments (3)

  1. Hahaha dilbert rocks

  2. Lol
    Dilbert äger

  3. Min galaxy siii fungerar skitbra
    iPhone skulle jag inte köpa men får se vad nya från äpplet blir

Comment here