onsdag, juli 24, 2024
HomeAllmäntSå blir Apples nya iPhone 5 med IOS 6

Så blir Apples nya iPhone 5 med IOS 6

På onsdag nästa vecka förväntas Apple presentera Iphone 5 baserat på nya IOS 6. Nu när Nokia och Microsoft skyndat på lanseringen av Windows Phone 8 och att de idag presenterade ett gemensamt event i New York kan man tro det beror på Apples nya iPhone 5 är nära.

Lumia 920 Pureview

Nokias nya topmodell Lumia 920 Pureview har mycket fokus på den inbyggda Pureview kameran på 8.7 megapixel. Dock är kemeran långt ifrån lika kraftfull som den Nokia presenterade i somras, en Nokia 808 med 41 megapixel. Det är inte bara antal megapixlar i en kamera som gör den bra utan även sensorn i sig måste vara bra (förutom den som ska ta kortet).
Med hjälp av något som Nokia kallar flytande linsteknik ska kameran släppa in fem gånger så mycket ljus jämfört mot andra kameramobiler.

Med Lumia 920 har vi gjort det möjligt att ta bilder och video i hemmet, utomhus, på restaurang eller mitt i natten, med riktigt hög kvalitet, säger Jo Harlow som är chef för Nokia Smart Devices.

Den hypade mobilen Samsung Galaxy SIII

Andra mobiler som släppts är Samsungs senaste Samsung Galaxy SIII och som nog måste vara den mest hajpade mobilen på länge. Den har rätt bra teknisk prestanda såsom Cortex-A9 CPU med fyra kärnor på 1.4 GHz samt en något överklockad grafikprocessor Mali-400MP som i olika tester fått bra betyg. Galaxy S III har 1 Gb RAM och 16 Gb eller 32 Gb MicroSD minne (en på 64 Gb kommer senare).

Det som är sämst med den mobilen är skärmen som är en katastrof. Det är en super Amoled HD skärm som sitter i Galaxy S III men använder pentile matrisen som gör skärmen väldigt otydlig och i vissa vinklar blir texten alldeles randig vilket gör den svårläst. Ok visst har upplösningen ökat vilket gör det mycket svårt att urskilja de individuella pixlarna men med pentile är det ändå klart synbart. Pentile är inget annat än en billigare teknik som jag hoppas inte är här för att stanna.

En annan brist på Galaxy S III är videouppspelningen av videofiler där mobilen inte klarar att spela upp videoströmmar högre än 13 Mbit bitrate utan att hacka rejält. Här slår HTC One X Samsung mobilen på alla punkter och som klarar av att strömma upp till 40 Mbit bitrate utan några som helst hack.

Nyheter i nya iPhone 5 och IOS 6

Jämför man alla mobiler som släppts sedan i somras får man en bra bild på vad nya iPhone 5 måste klara, eller vara bättre på, än sina konkurrenter Samsung, Nokia och HTC.
Apple kan inte längre bara luta sig tillbaka på sin design, enkelhet och Cloudlösningar utan måste prestera långt mer vad de någonsin gjort.

Nya iPhone5 behöver alltså:

 • Kamera med fler än 8 megapixel och med ny teknik t.ex. att ta perfekta bilder i dåligt ljus.
 • Mer minne till lagring av bilder, ljud och media
 • Bättre batteritid (över 10 timmar)
 • Bättre ljudkvalite
 • Bättre medföljande lurar annat än det skräp de idag skickar med
 • Större skärm eller kanske två iPhone 5 modeller där storleken på skärmen är en av skillnaden. Minst 4.5 tum Retina skärm och högre upplösning än 1280×720 pixlar
 • Kamera med burst teknik för att ta många snabba bilder i en följd
 • Kamera med mycket naturtrogna bilder och bra ljus samt färg
 • Möjlighet till videouppspelning av upp till 40 Mbit pixelrate utan att hacka
 • En svalare mobil än sina konkurrenter helst inte över 35 grader Celsius
 • Vikten är inte viktig längre men inte för tung
 • Formgivning – inte så kantig som dagens iPhone 4 som är för vassa

I flera rykten på nätet som både berättat sina teorier och i bilder som läckt ut ser man att om Apple släpper en ny iPhone 5 kommer den bli större och tunnare än sin föregångare iPhone 4S. Tjockleken på mobilen blir som den gamla fast med antingen glaset på framsidan eller baksidan borttagen vilket är ca 7.6 mm mot iPhone 4S på 9.3 mm.

Här är en video från Mac Rumours som visar iPhone 5 och dess nya utseende, funktioner och finesser (bara rykte).

Allt om nya IOS 6 kan man läsa på Apples hemsida http://www.apple.com/ios/ios6/

Lite nytt i IOS 6 som är värt att nämna är nya kartfunktionen som är vektorbaserat istället för bitmapbilder vilket gör de väldigt detaljrika oavsett hur mycket du zoomar.
Siri som gör det möjligt att prata till telefonen för att den ska utföra olika funktioner stödjer nu fler språk och fungerar i fler länder.

Facebook är numera integrerad i IOS 6 vilket gör man slipper ladda hem Facebook Appen. Hoppas bara den inte är lika buggig som Appen på Appstore.

Du kan dela fotoströmmarna vilket inte gick förut utan en massa trixande

IOS 6 har en bättre mail klient lik den i vanliga Mac med OS X Lion samt ny version av webbläsaren Safari.

Men exakt hur nya iPhone 5 kommer se ut får vi förhoppningsvis se på Apples Event den 12 september.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media