AllmäntBloggNyheterOkategoriserade

Expert ansöker om konkurs

Inlägget har lästs 1438 gånger

Tyvärr har inte Expert kunnat undvika konkurs och tydligen har detta diskuterats i flera månader och hotet om kunkurs legat i luften länge. I Onoffs konkurs förra året passade Expert på att köpa upp 30 av Onoffs 67 butiker för att stärka sin marknadsposition har de succesivt fått stänga ner andra butiker. Deras strategi var då att stänga de butiker som redovisade röda siffror och satsa på de som gjorde vinst. Det intressanta här är att det bara var den svenska verksamheten som gick dåligt medan Expert går bra i Finland, Norge och Danmark. Den rådande prispressen i Sverige gör att det inte finns någon som verkligen kan tjäna pengar och de nuvarande stora butikskedjorna som är kvar döljer sina resultat i olika företagsformer.

Av Experts 136 butiker drivs 63 st av franschisetagare och berörs inte av konkursen men står nu inför akuta problem med ekonomi- och kassasystem.

Expert meddelar att deras butiker kommer vara stängda imorgon och torsdag men räknar sedan att öppna igen för utförsäljning av de varor som finns i lager. Jag hoppas att ett antal butiker köps upp eller på något sätt kan leva vidare och att alla anställda snabbt får nya jobb.

Expert skickade sin konkursansökan till Linköpings tingsrätt med bud och olyckligtvis lämnade budet ansökan för tidigt. Expert ville den skulle lämnats kl 18 så de hade tid över att meddela sina anställda innan allmänheten fick nys om nyheten. Tyvärr fick en journalist reda på konkursansökan när Tingsrätten registrerade ansökan. Då var Experts vd Magne Solgård tvungen att ljuga för journalisten vilket han senare bad om ursäkt för.

Frågan är vilken som kommer levande ur detta priskrig.. är det Media Markt som de flesta tror. Elgiganten har en rätt bra kassa de med men ni ska tänka på att inget av dessa är ett Svenskt företag.. alla Svenska har gått i graven.. nja det är väl Audio Video kvar då.

De företag som dras med i konkursen är Expert Sverige AB, Expert Stormarknad AB (före detta City Stormarknad), Expert Sverige Holding AB, Esv Partner AB, Glenmarks Foto AB och Dalarna Multimedia AB.

Önskar Expert lycka till och att de butiker som inte berörs av konkursen att kunna leva vidare.

Comment here