AllmäntBloggBygg självDatorerIT-lösningarNyheterPrylarTeknikTips

OCZ Revodisk SSD disk på steroider överför data på hissnande 1.5 Gbyte / sekund

Inlägget har lästs 1703 gånger

Känner ni av hur er lååååångsamma dator jobbar.. och jobbar.. speciellt efter alla hundra windows uppdateringar som ramlar in månad efter månad. Omstarter som kunde spara en hel del tid och är ni konsulter som är måna över hur mycket onödig tid ni lägger ner på att vänta på datorn ska bli klar, är detta något för er.

Blogg_SSD_Revodisk_480Gb_ultrafast

Släng ut den gamla mekaniska hårddisken, glöm det med att stoppa in en halvdan (fast snabb) SSD disk på sata sladden. Denna SSD disk från OCZ är ett PCI-E kort som du enkelt stoppar in i ledig (passande) kortplats i datorn (nej inte på bärbara). Den rymmer hela 480 Gb och pumpar fram data i ungefär 1.5 Gbyte / sekund.. vilket är mellan 3-8 gånger snabbare än en mycket snabb SSD disk.

Själv sitter jag med en mycket snabb kontorsdator och en SSD disk från Kingston, en SH100S3 på 120 Gb. Den lyckas hantera data på ungefär 500Mbyte /sekund vilket då är en tredjedel mot Revodisken. Det är 128Gb ram i datorn samt rätt mycket överklockad (ja fläkten går hela tiden) och med en snabb SSD disk blev datorn genast mycket enklare att jobba med. Att gå tillbaka till en dator med mekanisk hårddisk känns frustrerande och som konsult känns mycket tidsödande. Om det satt SSD i alla datorer som jag supportade skulle IT kostnaderna för dessa minska, eftersom mycket av väntan är just på att hårddisken arbetar.

En stor skillnad mellan en SSD disk på PCI-X kortplatsen och en SSD på Sata sladden är att datorn behöver en del extrajobb när den ska läsa och skriva till en Sata disk. Nya Apple Powerbook med Retina skärm har en SSD disk monterad på en kortplats vilket gör den mycket snabbare än motsvarande med vanlig SSD på SATA sladd.

Så släng era SSD diskar och speciellt de mekaniska tröskverken och köp in ett OCX Revokort.

Comment here