söndag, december 10, 2023
HomeAllmäntSamsung eller Apple iPhone

Samsung eller Apple iPhone

Inlägget har lästs 2894 gånger

I går gjorde jag något med min HTC Sensation mobil och som förmodligen också drabbat många andra.. jag tappade den med glaset ner på gruset på parkeringsplatsen. Skärmen fick ett fint mosaikmönster och även om mobilen fortfarande går bra att använda är det inte så skönt att svepa med fingret över skärmen längre. Risken för skärsår är också betydlig.

Här var det bara att bita i det sura äpplet och bege mig till vår lokala föredetta Expertbutik (numera Audio Video) och inhandla en ny.

Valet stod mellan HTC One X, iPhone 5 och en Samsung Galaxy Note 2.

HTC One X är en trevlig mobil som är snabb, mycket minne, stor och mycket bra skärm. Eftersom jag är en van HTC användare skulle den passa som handen i handsken.

Apples iPhone 5 är en fin mobil som alla Apples saker är. Den är lätt, stor och tydlig skärm och har ett mycket bra operativsystem. Deras snygga cloud tjänst är förträfflig då bilder och annat smidigt laddas upp till Apples molntjänst och enkelt kan nås av min Mac. Deras snygga vita förpackningar, laddare och sladdar är superba.

Samsung Galaxy Note 2 är en stor, bra, snabb mobil som kanske för många är för stor. Den får plats i handen men det är lite svårt att nå visa hörn på skärmen. Det som slår mig är hur lik denna mobil är en produkt som Apple utvecklat. Boxen som mobilen kommer i är förvånansvärt lik en Apple iPhone låda, laddare och sladden detsamma. Ett bra exempel på detta är när jag tog min iPad laddare och skulle koppla in den på Samsung mobilen… det går ju inte men där ser man hur lika dessa laddare är…

2012-11-08 14.04.13

iPhone tillbehör? Nej men ser så ut

2012-11-08 14.04.32

 

Storleksskillnaden mellan en Samsung Galaxy Note II och en iPhone 4S är slående 🙂

2012-11-07 23.35.02

 

2012-11-07 23.32.12

Och mot en iPad3 är telefonen rätt stor.

 

Oavsett om Samsung mobilen är en kopia av Apples iPhone eller inte så är den mycket snygg, snabb, stor display – en stygging helt enkelt. Jag rekommenderar ett köp och priset just nu ligger runt 5500 kr inkl moms.

Jag handlade min Samsung Galaxy Note II i en Audio Video butik (tidigare Expert) och personalen där var hjälpsamma och trevliga. Tycker mobilen är värd sitt pris och en iPhone 5 är inte värd sitt pris.

Läs mer om Samsung Galaxy Note II på Samsungs hemsida: http://www.samsung.com/global/microsite/galaxynote/note2/benefits.html?type=find

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

 1. Sitter och funderar på om man ska ska köra samsung eller Apple. Tänkte försöka hitta ett paketpris för både surfplatta och mobil. Har du några tips?

  Har väldigt dålig koll på samsungs läsplattor.

  • Apple iPad är den som används mest och har smidigast lösning. Dess högupplösta skärm är kanon. Dock kan den kännas hal och tappar lätt samt är tung.
   Samsung läsplatta är smidig och enkel. Inte så tung men skärmen är inte lika bra som på iPad.
   Kika också på Google Nexus 10 som är lik iPad tekniskt.
   Mvh
   Rob

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media