AllmäntMobiltelefonerNyheterTeknikTipsWebbdesign

SONY lanserar första hjälpen för vattenskadade smartphones

Inlägget har lästs 1987 gånger

Sony har idag lanserat en ny sajt för er som tappat mobilen i vattnet.

Var femte svensk har någon gång fått en vattenskada på sin mobiltelefon. De flesta smartphones är helt enkelt inte anpassade efter oss människor. Regn, snö, fukt, toalettstolar är bara några saker som får våra älskade smartphones att gå sönder.

Idag lanserar Sony plask.nu – en första hjälpen för vattenskadade smartphones.

Några tar till hårtorken, andra ugnen. Sällan med lyckade resultat. På sajten plask.nu hittar du nu handfasta tips och information om hur du på bästa sätt kan försöka få liv i din ögonsten om den blivit blöt.

– Smartphones har snabbt avancerat till våra mest använda vardagshjälpmedel. Vi tycker att en så pass central och dyr produkt ska klara en utspilld sojalatte. Googlar man idag water damaged smartphone får man närmare tre miljoner sökträffar. Det anser vi är vansinne, säger Joakim Liljedahl, marknadschef på Sony Mobile i Norden.

På plask.nu presenteras också nya Xperia V från Sony. En vattentålig smartphone med den senaste generationens två-kärniga processor. 4,3 tum stor HD skärm i kombination med 4G ger en oslagbar streamingupplevelse. Xperia V har en 13 MP kamera, filmar i full HD och kommer i både vit och svart.

För alla de som har råkat ut för en vattenskada på sin smartphone (Android och iOS), oavsett märke, får också möjlighet att byta ut den till en rabattkupong på nya vattentåliga Sony Xperia V. Så att du slipper säga adjö till ännu en vattenskadad smartphone i framtiden!

Vattenskador i siffror

Var femte svensk har någon gång fått en vattenskada på sin mobiltelefon*
Män råkar oftare ut för en vattenskada på sin smartphone än kvinnor*
1 av 10 fönar sin telefon när de tappat den i vattnet*
1 av 100 har någon gång lagt sin smartphone i ugnen eller micron när den blivit blöt*
”Water damaged smartphone” har 2 970 000 träffar på Google**

*Enligt en undersökning om smartphones utförd i Sverige av SIFO på uppdrag av Sony Mobile under maj 2012.
** En sökning på Google den 13 november 2012.

Comment here