måndag, december 11, 2023
HomeOkategoriseradeGigaset telefon för hemmet

Gigaset telefon för hemmet

Inlägget har lästs 1597 gånger

Hur har ni det med telefon i hemmet? Då menar jag ingen mobiltelefon utan en vanligt digital telefon som är kopplad på gammaldags vis eller via ip telefoni?

Jag har under en tid testat en helt ny lur från Gigaset som heter Gigaset S820. Den är ingen mobiltelefon utan en hemtelefon för vanliga telefonnätet och av typen DECT.

Skärmen är en 2.4 tum stor touchskärm som fungerar på samma sätt som dagens mobiltelefoner. För några av er kanske det känns ovant med en touchskärm men den lär man sig snabbt använda. När jag packade upp telefonen satt det ett klistermärke över skärmen med lite text och sedan ytterligare ett tunt klistermärke. Om man bara tar bort den första är det svårt att använda touchen. Det där sista klistermärket är inte så tydligt och jag tror flera kommer missa ta av den.

Samtalskvalitén är väldigt hög och tydlig vilket gör det är enkelt att höra vad den andra säger och man slipper säga –Va?  eller jag hörde inte. Det har inte inträffat vid något samtal att det varit svårt att höra vad den andra sa. Jag har en annan DECT telefon hemma att jämföra med och Gigaset telefonen är så mycket bättre.

P.s tycker ni bilderna är dåliga så kan jag säga de är tagna med min Samsung Galaxy Note 2 mobil på bästa inställningar och med bästa ljus. Det blir inte bättre än så. Med min iPad blir det ännu sämre och den har bara 5Mpixel kamera jämfört mot Samsungens 8Mpixel.

Blogg_Gigaset_Telefon3
Ny lur från Gigaset S820

Själva luren är lätt och sitter bra i handen. Knapparna är enkla att använda och de vanliga siffrorna finns samt knappar för att svara på samtal eller lägga på ett samtal. Skärmen är stor och ljus och känns som det är av OLED typ. Vet dock inte vilken typ det är.

GigasetLurMedBasstationen
Gigaset telefonen står i en egen basenhet där du koppplat in strömadaptern och telefonsladden. När du stoppat in de medföljande uppladdningsbara batterierna i luren behöver du stoppa ner luren i basenheten. Då kopplar luren och basenheten ihop sig och du kan börja använda telefonen.
Telefonluren klarar lätt av att användas under en vecka utan att laddas. När telefonen säger till att den har lågt batteri sätter du in telefonen i basenheten och inom några timmar är den redo att användas igen.

2012-11-15 15.11.11
Skärmen är som ni ser på bilden stor och tydligt. Den lyser konstant och inte som en vanlig mobil att den släcks ner för att spara batteri. Det gör det enkelt att se som står där t.ex. missat samtal.
2012-11-15 15.12.05
Undertill hittar du anslutning för strömadaptern och telefonsladden som går till telefonjacket eller IP telefonroutern.

Lite teknikinfo för er som gillar att läsa detta:

  • Stor användarvänlig 2,4-tums pekskärm samt praktisk knappsats
  • Funktioner för samtalshantering: tidsbaserad avstängning av ljudsignalen och avstängning av ljudsignalen vid anonyma samtal, samtalsblockering, vidarebefordran av samtal och textmeddelanden
  • Viloskärm med upp till sex favoritfunktioner
  • Eco Mode Plus utan strålning
  • QuickSync och Bluetooth® för synkronisering av kontakter och nedladdning av bilder och ljudfiler
  • Telefonbok med upp till 500 vCard-poster: fyra nummer per post, födelsedagspåminnelser, anpassade ringsignaler och bild-ID
  • Meddelandesida med lista över utgående, inkommande och missade samtal
  • Kalender, datumpåminnelser och väckningsfunktion med snoozeknapp
  • Lång samtals- och standbytid på upp till 20 respektive 250 timmar
  • Suverän HSPTM-ljudkvalitet med volymkontroll via sidoknapp
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media