måndag, december 11, 2023
HomeAllmäntFredagsmys och streamingtjänster

Fredagsmys och streamingtjänster

Inlägget har lästs 3746 gånger

Äntligen fredag och dags för veckans fredagsmys.

Sverige är ett av de internettätaste länderna i Europa och det märks också på alla stora aktörer inom film och streamingbranschen som öser ut en massa bra filmlösningar.

Här tänkte jag dela med mig av mina erfarenheter av streamad film och är föresten det enda jag ser på idag förutom min Telia box (med Telia Fiber). Då jag jobbar 7 dagar i veckan både dag och natt så är internettjänster och streaming något jag brinner för och jag  märker fler och fler använder/föredrar streaming mot vanlig TV. Nu ska jag bara önska mig en SmartTV med en bra streamingtjänst i så är jag i himlen 🙂

 

Voddler.com

Jag har länge haft Voddler.com som en stor favorit då den var bra uppbyggd och enkel att komma igång med. Tyvärr drogs de med ett stort problem och det var deras voddlerklient, som utan att användaren visste om det, använder din internetanslutning för att streama filmer. Detta gjorde det egna nätverket segt som sirap utan att man visste vad det berodde på. Problemet med Voddlers klient har jag skrivit i detalj i tidigare inlägg och som upprörde tiotusentals läsare som avinstallerade Voddlers klient och slutade använda tjänsten. Idag har många flytt till andra leverantörer av film. Dock gillade jag Voddler och de var väldigt pålitliga.

Blogg_streamingservice_voddler

Headwebb

Därefter kom headwebb med sin lösning som i och för sig hade många filmer men var seg och drogs med dålig kvalité på ljudet. Jag var en av de första som använde tjänsten men gav upp efter alla problem och den dåliga kvalitén. Sajten Headweb var uppbyggd på ett ganska logiskt sätt med ljusa öppna färger i kontrast mot Voddlers svarta nedtonade. Det som var fel på Voddler var bättre på Headwebb och vice versa. Sökning av film gick bra på headwebb men galet jobbigt på Voddler. Sen är det alltid en smaksak vad man gillar och ogillar.

Blogg_streamingservice_headwebb

Headwebb är inget jag rekommenderar då det finns många andra leverantörer som är mycket bättre

Länk till Headwebb:         http://www.headweb.com/sv/

 

ViaPlay

ViaPlay är mitt nya testprojekt som har hållt mig sällskap många timmar när jag sitter på kontoret och jobbar. Att på ett så enkelt sätt se film i min iPad var helt magiskt. Vem som helst kunde nu se på film genom några tryck med pekfingret på en datorskärm. Toppen!!

Ju mer jag använder Viaplay destå mer fel hittar jag, vissa bara pyttesmå men vissa är mer irriterande. Dels är det iPad appen där det är svårt att leta efter filmer. Alla filmer finns inte på iPad och kvalitén är inte den bästa utom på HD filmerna som är ok. Det är dock fler fördelar än nackdelar så jag gillar deras tjänst som jag betalar 95 kr per månad för (de ville inte ge mig ett testabonnemang vilket jag personligen tycker är svagt så jag betalar för det under testperioden).

Länk till Viaplay:     http://viaplay.se/film

C-More

Det nya väldigt spännande projektet är nya C-More som öppnar upp sina streamingtjänster av film, serier och mycket mer. Har bara kort bekantat mig med deras tjänst och hur deras tjänst är uppbyggd och jag är imponerad. Den är öppen, ljus och väldigt lättläst och lättnavigerad – bra jobbat C-More! Mina första erfarenheter var att inloggningen krånglade för mig men deras hjälp och snabba support var jättebra. Många plus där!

Blogg_streamingservice_Cmore

Här är det otroligt lätt att hitta filmer och få inspiration – en riktigt mysfredaghit. Jag har nu möjlighet att testa deras tjänster och kommer skriva mer om dem här senare.

Länk till C-more:      http://www.cmore.se/play

 

Nu är det dags att inhandla fredagsmys mat och snacks och lite film.

Ha en härlig fredagkväll alla läsare!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media