onsdag, juli 24, 2024
HomeAllmäntMicrosoft uppgraderar gamla Hotmail till Outlook

Microsoft uppgraderar gamla Hotmail till Outlook

Är ni en av dessa miljoner epostanvändare som har Hotmail? Är ni trött på det gamla Hotmail utseendet? Då kan ni gratis och enkelt uppgradera ert Hotmail konto till Outlook Webbmail. Detta nya webbgränssnitt är som natt och dag jämfört det gamla Hotmail.

Du gör enkelt uppgraderingen genom att klicka på verktygs ikonen uppe till höger när du loggat in på Hotmail. I den rullist som kommer ner ska du se Uppgradera till Outlook. Uppgraderingen sker på en gång och inga mail påverkas så det är bara att klicka och köra.

När du gjort det får du ett helt nytt och fräscht webbmail som jag tycker är mycket bättre än deras konkurrenter. Utseendet är enkelt, lättläst och navigeringen är perfekt. Blogg_MS_HotmailOutlook_1

 

Snabbknappar

Som vanligt har Microsoft lagt in flera smarta snabbknappar och snabbval som gör vanliga funktioner enklare att använda än tidigare. En bra sak är hur nya Outlook hanterar alla dessa nyhetsbrev som ramlar in varje dag. Som privatperson kan man inte skydda sig mot att hamna på en nyhetsbrevslista då det i Sverige inte är olagligt att skicka oanmälda mail till privatpersoner. Till företag är det olagligt om inte man själv har anmält sig till ett nyhetsbrev.

Som exempel har jag här fått ett nyhetsbrev från Viaplay med deras Julkalender. Jag tyckte det var intressant med en julkalender och klickade på knappen som ska “öppna luckan” men tyvärr inte fungerar… en taskig miss där Viaplay..
Det är här som Microsoft varit smarta och ha med en snabbknapp som heter Schemalägg rensning. Ett vanligt problem är att om man inte tar bort ett nyhetsbrev på en gång ligger de kvar och tar onödig plats. Då kan du klicka på schemalägg rensning som automatiskt tar bort nyhetsbrevet efter en viss tid.

Blogg_MS_HotmailOutlook_2

 

En annan smart sak är att när du väljer avregistrera dig på nyhetsbrevet får du upp denna bild. Där kan du välja avbryt prenumeration och samtidigt välja att alla nyhetsbreven från Viaplay (i detta exempel) ska tas bort.

Blogg_MS_HotmailOutlook_3

 

Lycka till med er uppgradering till Outlook. Jag är jättenöjd och tycker det fungerat toppen.

RELATED ARTICLES

3 COMMENTS

  1. Så där då har jag gjort det – uppgraderat alltså – och precis som du sa så var det enkelt och gick snabbt. Känns nytt o bra. Tack för tipset! 🙂
    Kanonbra blogg!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media