AllmäntBloggCMSHemsidaNyheterProgramSäkerhetTipsWebbhotell

WordPress 3.5.1 uppdatering

Inlägget har lästs 5061 gånger

Nyss släppte WordPress en uppdatering av deras populära CMS verktyg och är nu uppe i version 3.5.1.

Blogg_wp_35_del4 Det är alltid riskfullt att klicka på uppdatera knappen eftersom det ofta är en del av installerade plugins som inte fungerar efter en uppdatering. Jag rekommenderar att ni först gör uppdatering av era installerade plugins och undersöker om dessa är kompatibla med nyaste WordPress versionen. Om du tvekar gör då inte uppdateringen. Att ha en WordPress sida som inte är senaste version är nog roligare än en sida som är trasig eller inte fungerar.

En sak som du måste kontrollera är att ditt Webbhotell stödjer den nya versionen. Det är inte alla hosting och webbhotellsystem som gör det vilket mer än ofta beror på deras installerade one click installer eller liknande program. Den bästa och säkraste installationen får du om du anlitar professionell hjälp för din installation och helst undviker webbhotell med one click installers.

Ok men var är nytt då?

Jo Version 3.5.1 åtgärdar ett par säkerhetsrisker och 37 buggar. Kontrollera vilken servertyp ditt Webbhotell kör då det finns ett känt problem med Microsoft Server med IIS. Nej, det är inte Microsofts fel utan bara WordPress som gjort något galet och istället för att uppdatera till 3.5.2 valde WordPress helt enkelt att bara skriva om det.

Men för att lösa eventuellt problem behöver du manuellt gå in på filen wp-config.php och längst ner före den sista raden lägga till:

define( 'WP_TEMP_DIR', ABSPATH . 'wp-content/' );

Nyheter

Ja det finns en hel del nyheter men verkar mest vara kosmetiskt och grafiskt. Framför allt ingår det nya temat Twenty Twelve som är ett enkelt, flexibelt och elegant tema. Nytt är också att den är responsiv fast inte riktigt för alla mobila enheter (vilket är förståeligt).

Adminpanelen ser nu bra ut på skärmar med hög DPI som de som hittas på iPad, Kindle Fire HD, Nexus 10, och MacBook Pro med Retina skärmar.
Den är också lite enklare att använda på t.ex. en iPad eller iPhone fast där kanske en app är bättre att ha.

Mediahanteraren är nog det som syns mest av alla uppdateringar. Den är nu en stor blaffa som med drag och släpp teknik gör det enklare att ladda upp bilder och media.

Blogg_wp_35_del3

Mer nyheter i Version 3.5

Tillägg för meta query

WP_Comment_Query och WP_User_Query klasserna har nu stöd för meta queries precis som WP_Query. Meta queries stöder nu förfrågningar för objekt utan en viss meta-nyckel.

Postobjekt

Postobjekt är nu en instans av en WP_Post-klass, vilket förbättrar prestandan genom att ladda valda egenskaper på begäran.

API för bildredigering

Klassen WP_Image_Editor samlar bildredigeringsfunktioner som beskärning och skalning och använder ImageMagick när det är tillgängligt.

Förbättringar för multisites

switch_to_blog() är nu betydligt snabbare och mer tillförlitlig.

API för XML-RPC

WordPress API är nu alltid aktiverad och stöder hämtning av användare, redigering av profiler, hantering av postversioner och sökning av poster.

Externa bibliotek

WordPress inkluderar JavaScripts-biblioteken Underscore och Backbone. TinyMCE, jQuery, jQuery UI och SimplePie har alla uppdaterats till den senaste versionen.

Lycka till mer era uppdateringar och kom ihåg – var försiktig och ta alltid backup innan du uppdaterar.

Läs mer om Version 3.5.1 på WordPress.org

Comment here