AllmäntAndroidNyheterPrylarSurfplattorTeknikTips

Världens tunnaste 10-tumsplatta – Xperia™ Tablet Z kommer till Sverige

Inlägget har lästs 1566 gånger

 

Sony presenterade idag Xperia Tablet Z – den tunnaste* 10”-plattan på marknaden. 4G (LTE)-plattan kommer att lanseras under andra kvartalet 2013. Samtidigt kommer deras flaggskeppstelefon Xperia Z från och med i dag börja rullas ut världen över. Sedan nyheten om Xperia Z släpptes i januari har smartphonen vunnit 13 utmärkelser och har dessutom med sin lansering i 60 länder världen över den största spridningen en Sony-smartphone hittills haft. Båda produkterna kombinerar de främsta egenskaperna och det bästa av Sonys teknik, underhållning, anslutbarhet och design.

sony-loggaDen främsta designen

Xperia Tablet Z är den främsta och dagens mest högpresterande 10.1” LTE Android-platta . Dessutom är det den tunnaste och lättaste plattan på marknaden med sina 6,9 mm och vikt på under 500 gram. Materialen är av högsta kvalitet och den stilrena OmniBalance-designen är densamma som hos Xperia Z. Plattan lanseras i färgerna svart och vit och i både LTE- och WiFi-versioner. Det är den första plattan någonsin att köras på Qualcomms supersnabba fyrkärniga Snapdragon S4 Pro processor och har även de högsta nivåerna av damm- och vattentålighet (IP55 & IP57), vilket gör den immun mot oavsiktligt spill och stänk**.

”Xperia Tablet Z sätter en helt ny standard för underhållning genom att kombinera de främsta egenskaperna med Sonys teknik, samtidigt som den är användarvänlig och enkelt kan kopplas samman med andra enheter. Genom att bygga vidare på Xperia Z och optimera dess egenskaper för en surfplatta, förstärks vår ambition att bli en ledande aktör bland tillverkare av Android-enheter”, säger Kaz Tajima, Corporate Vice President och ansvarig för UX Creative Design & Planning på Sony Mobile.

Integrerad Sony-teknik

Xperia Tablet Z består av det bästa från Sony. Med en 10.1” HD Reality Display som drivs med Mobile BRAVIA Engine 2, återges färgerna med sådan kraft att det närmast kan liknas en TV-upplevelse. Den har även lånat element från Sonys expertis på kameraområdet, och är utrustad med en 8MP kamera bak med “Exmor R for mobile” liksom en framåtvänd 2MP HD-kamera, så att man kan fånga de bästa bilderna i vilka ljusförhållanden som helst. Sonys S-Force Front Surround 3D tillsammans med Sonys Clear Audio+ mode garanterar en omvälvande ljudupplevelse. Plattan har två inbyggda högtalare med fyra ”ljudportar” i nedre hörnen vilket ger ett starkt ljud hur plattan än hålls. Xperia Tablet Z är också försedd med Sonys unika batteri med STAMINA-läge, som avsevärt förbättrar standby-tiden. Xperia Tablet Z erbjuder även utökat lagringsutrymme genom plats för microSD-kort.

Smidig One Touch-anslutning

Xperia Tablet Z erbjuder fler anslutningsmöjligheter än någon annan platta. Den levereras med Sonys NFC One Touch-funktioner som tillåter användaren att smidigt överföra innehåll från plattan till exempelvis TV:n, smartphonen eller högtalarsystemet – det krävs bara att enheterna lätt rör vid varandra. One Touch-funktioner är en nyckelegenskap i Sonys utbud, och inget annat företag lanserar så många NFC-aktiverade produkter på marknaden i år.

Surfplattans Universal IR Remote gör det möjligt för användaren att styra TV:n och andra Sony-enheter, liksom produkter från andra tillverkare, direkt från plattan. På så sätt kan plattan ges en central roll i hemmet. TV Sideview är också en ny applikation som ger användaren ett helt nytt sätt att interagera med TV:n.***

Sonys medieappar

Sonys nyckelappar för medieanvändning är “WALKMAN”, Movies and Album. Dessa gör det lättare för användaren att organisera och njuta av obegränsat innehåll ovh känna igen sig mellan telefonen och surfplattan. Tillgång till Sony Entertainment Network innefattar Music Unlimited, som ger tillgång till över 18 miljoner låtar.

Xperia Tablet Z tillbehör

Xperia Tablet Z kommer med en rad tillbehör, bland annat ett laddningsställ, ett skärmskydd och läderfodral som finns i svart, vitt eller rött. TIllbehören kommer att finnas hos auktoriserade återförsäljare.Xperia Tablet Z lanseras med Android 4.1 (Jelly Bean) och kommer att uppgraderas till 4.2 efter lanseringen. Xperia Tablet Z blir tillgänglig i Sverige under andra kvartalet 2013.

Nyckelegenskaper hos Xperia Tablet Z

  • 10.1” HD 1920x1200p Reality Display med Mobile BRAVIA Engine 2
  • S-Force Front Surround 3D
  • LTE
  • Den tunnaste designen (6.9 mm) och en vikt på 495 gram
  • Damm- och vattentålig (IP55 & IP57) med en slittålig glasdisplay
  • 1.5 GHz quad-core Snapdragon S4 Pro processor med 2GB RAM
  • One-touch med Near Field Communication (NFC)
  • Unik OmniBalance design med subtilt rundade kanter och släta, reflekterande ytor
  • 8 MP kamera bak med “Exmor R for mobile” och Superior Auto, samt en framåtvänd 2MP HD-kamera
  • Batteri med STAMINA-Mode som ger en förbättrad standbytid

 

* Vid tiden för presentation verifierad som den tunnaste 10” plattan

** I enlighet med IP55 och IP57, är Xperia Z skyddad mot damm och är vattentålig. Förutsatt att alla portar och luckor är ordentligt stängda, är tableten (i) skyddad mot lågtrycksvattenstrålar från alla riktningar i överensstämmelse med IP 55, och / eller (ii) kan hållas under en meter sötvatten upp till 30 minuter i enlighet med IP 57.

**TV SideView – kan laddad ner från Google Play – tillgänglighet varierar mellan olika marknader

Comment here