lördag, maj 18, 2024
HomeAllmäntASUS Fonepad en ny snygg surfplatta

ASUS Fonepad en ny snygg surfplatta

I dagarna släppte ASUS sin nya surfplatta och ger sig in i surfplatta kriget.

ASUS Fonepad har ungefär samma tekniska lösningar som andra liknande surfplattor. En skillnad dock är att den använder en Intel Atom Z2420 processor likt de som sitter i enklare NAS disklagringsstationer och operativet Android 4.1. Processorn är inte den kraftfullaste men i övrigt är den rätt ok som surfplatta.

Fonepad har traditionell 3G tal och mobildata med en rätt bra 7 tums IPS skärm med upplösningen 1280×800 pixlar. Skärmen klarar 10 punkters multi-touch.

Baktill i övre delen finns en lucka man kan ta bort och under denna finns plats för sim kort och minneskort för utbggnad. En smart sak som gör att Fonepad kan bibehålla en stlren utsida.

Med en vikt på endast 340 gram är den en fröjd att hålla i handen och jämfört med tegelstenen iPad så känns den nästan för lätt. En trevlig sak ser man om man tittar på den från sidan och ser hur smal den är – endast ca 1 cm.

 

Se highlights från deras MWC 2013 presskonferens här:

 

Kika på deras produktvideo här:

Designen är snygg och visst den påminner om en iPad men med några designändringar.

ASUS Fonepad 01 ASUS Fonepad Purple ASUS Fonepad 02 ASUS Fonepad gold no cam ASUS Fonepad gold ASUS Fonepad Purple no cam 1

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Kul med flera aktörer på marknaden för surfplattor. Det får konkurrenterna att inte slappna av och det gynnar oss konsumenter i slutändan. Hoppas fler hoppar på tåget framtiden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media