AllmäntBloggDatoranvändandeDatorerNyheterProgramSäkerhetSkadlig kodTeknikTjänster

Bevis på att Java hotet är allvarligt – LinkedIn mail länkar till virus

LinkedIn mail leder till hemsida med Skadlig Kod

Inlägget har lästs 2361 gånger

Oracle med sin Java har lyckats få internet så osäkert att man knappt kan öppna ett mail, söka på google eller besöka en hemsida utan att riskeras drabbas hårt av virus och trojaner.

Hur löser man detta egentligen? Använd den senaste versionen av Operativsystem t.ex. Microsoft Windows 8, sätt behörigheter på absolut lägsta nivå dvs din inloggade användare knappt får starta ett program, ha bara något enstaka installerat program, kryptera allt du har och då med externa kryptonycklar t.ex. i USB format, sluta surfa och sluta läs mail annat än från ett antal betrodda e-postadresser.

Jag stöter på detta Java problem flera gånger om dagen och har varit i kontakt med hundratals företag som drabbats hårt ekonomiskt av att bara klicka in på en hemsida. Det som händer efter detta “klick” är att nästan bli psykiskt knäckt, få ekonomin drabbad och behöva anlita en IT-säkerhetsspecialist hackande på datorn för att försöka få tillbaka kontrollen av datorn och dess information.

Ett bra konkret exempel är mailutskick som är identiska med vad man förväntar sig, förutom några mindre detaljer som är svåra att upptäcka. Nu senast är det mail som ser ut att komma från LinkedIn och när du klickar på det kommer du till en sida med skadlig javakod. Denna kod hackar din dator och tar kontrollen av den inom loppet av några sekunder. Du drabbas lika oavsett om du har PC eller Mac så glöm det med att en Mac är säkrare. Allt med säkerhet hänger på vad du har installerat på datorn, din dators säkerhets inställningar, din användarprofil och en del andra viktiga saker.

LinkedIn mail leder till hemsida med Skadlig Kod LinkedIn mail leder till hemsida med Skadlig Kod

Det finns några saker du kan göra för att eventuellt klara dig mot dessa skadliga hemsidor. Se till att din dator är uppdaterad och inte bara Operativsystemet utan även alla programvaror. Det kan betyda du behöver köpa nya versioner. Ha ett pålitligt antivirus skydd, nej använd inte Norton Antivirus 360 som är rena skräpet och knappt skyddar en dator. Efter att ha varit i kontakt med över hundra drabbade personer och företag har man en klar bild på situationen.

Dags att göra något åt denna urusla säkerhet som finns i hemmen och vissa företag.

 

Comment here