onsdag, juli 24, 2024
HomeAllmäntHur säkert är det egentligen med Trygg e-handelsstämpel

Hur säkert är det egentligen med Trygg e-handelsstämpel

Hur många är ni som känner till certifieringen trygg e-handel och vad den gör?

Om man gör några stickprover ser man brister i hela systemet. Det verkar som hela det systemet bygger på någon enstaka liten kontrollfråga och sen litar på något hemmasnickrat system som hämtar info från någon extern sajt om vilket status den certifierade webbshoppen har.

Jag har under ett år undersökt över 30 företag med Trygg e-handelstämpeln och gemensamt för flertalet av dessa var att de  gått i konkurs fast Trygg e-handel certifieringen ändå visade på att företaget var aktivt och med god ekonomi.
Här nedan är ett dagsaktuellt exempel på hur det inte står rätt till med certifieringen. Om man nu ska ha en certifiering som ska ge köparna en trygg upplevelse måste den också vara rätt, annars är det falsk marknadsföring och leder kunderna bakom ljuset. Vi alla minns väl kameradoktorn som blåste massor av kunder på sina pengar och självklart var dessa certifierade och status god ekonomi även efter de stängde ner.

 

TryggEhandelMarkningSuger

Detta säger trygg e-handel

 

och detta säger allabolag.se

TryggEhandelMarkningSuger2

 

Det intressanta med detta är egentligen vad trygg e-handel säger sig stå för och i själva verket inte alls är till för kundernas trygghet. Den är enbart skapad i syfte för upphovsmannen att tjäna stora pengar och för e-handlare till att få sina kunder handla mer i tron de gör så i en säker affär.

 

Så alla hundratusentals läsare, vad tycker ni man borde göra? Har ni egna bra tips på en certifiering och hur den borde gå till?

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

4 COMMENTS

  1. Jag har själv råkat ut för precis det att jag handlade i en webbshop som såg ut vara helt ok och jag klickade på trygg e-handelsloggan som fanns där och allt var ok.
    sen väntade jag på min beställning jag betalade med kort och fick inga varor. försökte kontakta dem men var helt omöjligt!! litar inte fem öre på trygga ehandel eller andra certifieringar som den

  2. Jag vet inte om det är en bra märkning eller inte utam litar mer på en webbshop som funnits ett tag och fått ryckte än de som är nystartade. Men det som nyss har startat försöker nog få draghjälp med att visa upp en välkänd märkning. Ja att den lurar kudnderna är inte en fel fundering.

  3. Jag har inte tänkt på det med märkning utan handlar om jag tycker butiken är bra och har saker jag letar efter. Handlar rätt mycket på nätet och är van och litar på att jag ser om något är fel. Men som du riktigt skriver är de där bara försäljningsknep. De borde sluta hålla på med trygg certifiering eftersom det ändå inte tillför något och kostar säkert en hel del pengar för butiken.

  4. Jag driver själv en butik på nätet och blev uppringd av en säljare för trygga ehandel. Jag sa nej då jag tyckte det var dyrt och förmodligen inte ger mig något. Men de fortsatte ringa flera gånger och tjatade. Tillslut sa jag ja till detta men ångrar mig och ångerrätt finns inte för oss företagare. Mitt råd till e som startar en butik – gå inte på detta med trygg ehandel. Hade det varit något som ser till min butik är säker mot virus och allt sånt skulle jag köpt det istället.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media