AllmäntBlogg

De bästa funktionerna i Windows 8

Inlägget har lästs 12060 gånger

Windows 8 har funnits ett tag nu och användarna har haft tid att vänja sig vid mycket olika användargränssnitt och provat en hel del av ändringarna Microsoft gjorde till sitt operativsystem. Väntan var lång och uppbyggnad var intensiv – det är första gången som Microsoft riktigt ändrat sitt UI och har överraskat många med sin användbarhet och snygga design.

 

Men förutom utseendet, vad är nytt? Här är bara några av de funktioner som gör Windows 8 till ett verkligt revolutionerande operativsystem.

 

Det är den första swipeable versionen av Windows – med detta menar vi att om du använder en surfplatta eller smartphone kan du göra enkla gester på skärmen för att navigera. Till exempel kan du svepa från vänster och ändra pps du använder eller dra till höger för att få fram olika menyer.

 

Detta gör att spela spel och använda olika program till ett riktigt roligt inslag. Om du är ett fan av onlinespel som tex www.jackpotcity.org/sv så gör den nya touch förmåga och stora layouten av Windows 8 det ännu roligare.

 

Du kan också använda pinch-to-zoom-funktionen för att flytta tillbaka till en hög nivå bild när du är i en specifik applikation. Detta innebär att du enkelt kan se hela programmet utan att behöva bläddra igenom olika sidor och eventuellt förlora var du var.

 

Du kan också dra appar ner från toppen av skärmen för att stänga dem och få en lista med inställningar och kommandon.

 

Du behöver inte ens öppna dina appar på Windows 8, de matar fortfarande informationen till dig, vilket är särskilt användbart med e-post, nyheter och kalender appen som allt kommer från Microsoft. Men det är inte bara deras egna appar som fungerar med Live Tile-funktionen,  utomstående appar visar också information.

 

Du kan ställa in sju program som alltid kommer att köras i bakgrunden på startskärmen och skicka uppdateringar till låsskärmen, du kan också ställa in kalendern att alltid visas även om skärmen är låst. Detta är perfekt om du har en hel del möten att komma ihåg.

 

Sökfunktionen är också utmärkt och låter dig söka efter program, filer och annan information direkt från startskärmen. Allt du behöver göra är att börja skriva.

 

En av de kanske mest användbara funktionerna för de utav oss med svåra bärbara och stationära datorer är att uppdatera alternativet är väldigt enkelt. Det tar bara ett klick  och du kan uppdatera din dator utan att förlora några inställningar eller ändringar.

 

Oavsett vilken plattform du använder, surfplatta, dator, laptop eller notebook, kommer du alltid att kunna synkronisera dina personliga inställningar  och eftersom Microsoft Windows 8 nu är cloud-vänligt kan du helt enkelt ta dina personliga inställningar med dig .

 

Allt som allt är Windows 8 en enormt förbättrad användarupplevelse och ser helt fantastiskt ut!

 

Comment here