AppleBloggiPhoneMobiltelefonerNyheterTeknikTips

Ny iPhone5 har lanserats

Inlägget har lästs 1727 gånger

 

Äntligen skulle man kunna säga – att Apple har släppt en mer kompetent iPhone5 som är bättre än den gamla på många sätt.

Framför allt säkerheten är uppskruvad med ny smart fingertrycksläsare inbyggd i “hem” knappen.
Tänk vad smidigt det nu blev att låsa upp mobilen, ett enkelt tryck med tummen eller fingret på hemknappen och mobilen är redo att användas.

 

Det nya IOS7 är renare och mer lättanvänt än gamla föråldrade IOS6. Ja vissa kommer älska den nya designen och vissa kommer hata den. Det är väldigt blandade känslor men jag är den som gillar den nya desigen. Ärligt talat vill ni ha en mobil med jättesnyggt gränssnitt och ikoner eller ha en mobil som är enkel och snabb att använda och drar så lite batteri som möjligt? Trodde väl ni höll med om det senaste 🙂

 

Den nya iPhone5S är bara 7.6mm tjock och väger endast 112gram vilket gör den knappt känns att hålla i. Intressant är att de lyckats pressa in ännu mer information och funktioner men fått telefonen lättare, smalare och få längre batteritid. Hur lyckades Apple med detta egentligen?

En annan teknisk framgång är Apples nya 64 bitars processor A7-64 som möjliggör ännu högre och bättre kapacitet. Apple lovar prestandaökning på minst 2 gånger gamla hastigheten. Den har dessutom fått stöd för den senaste OpenGL ES 3.0 standarden vilket kommer göra spelutveckling mer populärt än tidigare.

 

Många använder sin iPhone istället för en systemkamera och trots Apple ständigt förbättrat bilden och upplösningen har det alltid saknats något eller bilden blir gryning om man inte fotar i perfekt ljusförhållande.

Med nya bildsensorn som är 15% större än föregångaren släpper den in mer ljus, hela 33% mer,  och kan på så sätt få ännu bättre kvalité.

Hur det kommer gå med försäljningen av en nya iPhone5S återstår att se men mest troligt är det att marknaden väntat på denna mobil och kanske väntat att köpa en mobil tills denna släppts.

 

Apple_5S_fingerprintscan

 

Apple_5S_3farger

Apple_5S_fingerprintscan2

Apple_5S_fingerprintscan3

Apple_5S_IOS7

Apple_5S_IOS7-2

Comment here