söndag, december 10, 2023
HomeAllmäntBinero uppköpta av Crystone och Online Media Group

Binero uppköpta av Crystone och Online Media Group

Inlägget har lästs 8608 gånger

Online Group som äger Getupdated, och Crystone blir ny storägare i Binero.

Binero är ett svenskt Webbhotell grundat 2002, som under året haft stora störningar och problem med sin driftmiljö. Webbhotellet Crystone var förr en stor aktör inom branschen men efter deras stora server haveri där 1000 servrar slogs ut på grund av läckande kylsystem, tappade de stora marknadsandelar och föll tillslut i glömska.

 

Nu har alltså Online Media Group som äger Crystone förvärvat 48% av aktierna i Binero genom Sami Nurmi. Enligt Online Group innebär detta att Online Group blir ny huvudägare i Binero.

 

”Att Online Group blir ny huvudägare i Binero är ytterligare ett steg i rätt riktning för vår fortsatta expansion i syfte att bli den största aktören inom onlinemarknadsföring och hosting i Europa. Med 48% av ägarskapet i Binero säkrar vi vår ledande position i Sverige och Skandinavien. I och med förvärvet ökar vi vår andel från 30% till mer än 50% av den totala marknaden för webbhotell.” Säger Urban Johansson, VD och koncernchef för Online Group.

 

Frågan är hur det drabbar Bineros kunder och förtroende speciellt alla som flyttade från Crystone till Binero.

 

Något som är underligt är att Crystone.se hemsida ligger på ett nätverk som ägs och driftas av Yooba AB som i sin tur har sin sida hostad på nätverket som tillhör Ventiro AB.

 

Läs mer om Yooba på http://www.yooba.com.

Läs mer om Ventrio på http://www.ventiro.se/

 

Personligen skulle jag dra öronen åt mig om ett Webbhotell har sitt företags ansikte utåt och hemsida hos en annan leverantör och inte vågar ha den i sin egna driftmiljö.

 

Uppdaterat!

VD för Online Group är Johansson, Lars Urban som även är VD eller Ordförande för Space2U, Levonline och Servage.

Det betyder alltså Crystone, Binero, Space2U, Levonline och Servage fungerar som ett bolag under flera marknadsföringsnamn? Det förklarar Online Groups pressmeddelande om de blir marknadsledande.
Binero har kvar sin VD för tillfället och de har då tillsvidare eget inflytande på sitt bolag – än så länge.

 

Det enda säkra och mest stabila Webbhotellet som blir kvar är Webbfabriken Webbhotell 🙂

Sveriges bästa och stabilaste Webbhotell – Bara för er som vill ha kvalité och personlig service

 

 

Läs mer om pressreleasen här

RELATED ARTICLES

14 COMMENTS

 1. Binero har inte blivit uppköpta. Online Group har köpt 48% av aktierna av Sam Nurmi. Anders Aleborg och Göran Gylesjö har tidigare haft och har även i fortsättningen tillsammans 52% av aktierna och fortsätter leda företaget utifrån samma tradition och målsättningar som tidigare.

  http ://www.binero.se/omoss/pressinformation/ny-delagare-i-binero-online-group <- Trasig länk, redigerat till denna: https://www.binero.se/om-oss/pressinformation

  MVH
  Christer Bengtsson
  Binero

  • Det vet jag inte om det verkligen stämmer? Enligt Pressmeddelande “-Online Group blir ny huvudägare i Binero”
   Huvudägare innebär i mina ögon en beslutsfattare.

  • Trist men ni har båda helt olika information i era pressreleaser. I er pressrelease skriver ni “-majoriteten av aktierna ägs även fortsättningsvis av mig och Göran Gylesjö-” och i Online Groups pressrelease står inget om detta och deras framtoning är något helt annat, “-vår fortsatta expansion i syfte att bli den största aktören inom onlinemarknadsföring och hosting i Europa”

 2. Jag har haft min sida hos cryston förut men det var inte bra. Just nu har vi sidan hos binero och det har fungerat bra men var problem tidigare.
  Tack för bra blogg
  Linda

 3. Ok det låter som binero kommer bli lika värdo som cyrstone. . Även om binero säger annat så lär det väl ändå bli konflikter mellan de tre storägarna då.
  Får helt enkelt flytta bort från dem då. . Såg du skrev om Ballou förut ska kontakta dem. Tack
  /mike s.

 4. Hej! Vad är ditt råd att vi ska göra nu? Kommer Binero bli sämre på att ta hand om vår hemsida nu eller kommer den flyttas över till Crystone?
  Vi har dåliga erfarenheter av Crystone tidigare och Binero hjälpte oss flytta från dem. Känns oroande!!

  • Hej Ann!
   Nej jag tror personligen inte man behöver oroa sig i första taget. Att få in en storägare tar tid men när det väl etablerats och synergieffekter diskuteras vet man inte vad resultatet blir.
   Bästa är att höra av er till Binero och fråga. De svarar säkert på era frågor.
   Tack för ditt inlägg här på min blogg.
   MVH
   Robert

 5. Det där sista visste jag inte? Verkar underligt men förmodar det är så hos alla webbhotell i Sverige. Det är väl för liten marknad för att kunna tjäna pengar.
  Visma äger ju också några stora aktörer..
  Tack för info
  /JM

 6. Som Online Group själva skriver köper de 48%, vilket är en stor minoritetspost. Samma aktier har i flera år ägts av Sam Nurmi, samtidigt som Anders Aleborg och Göran Gylesjö tillsammans ägt resterande aktier och drivit Binero. De har inga planer på att sälja sina aktier i dagsläget, utan kommer fortsätta driva Binero som ett självständigt bolag utifrån den tradition man byggt upp och de målsättningar man haft och fortfarande har.

  MVH
  Christer Bengtsson
  Binero

  • Det står inget om det i Online Media pressrelease, bara i er. Vet inte hur mycket Anders eller Göran har fördelat sinsemellan men det är individuellt mindre än Online Media Groups innehav.

 7. Hahaha jag skrattar! De har inte fattat de kommer sugas upp av den stora. Fast kollar jag på din länk så gör mediagroup fett med förlust! Hur tänkte man då?
  /G

 8. Kanske det är bra om det är en stor leverantör av webbhotell så de för guds skull ordnar alla problem med deras lagringssystem. Läser du driftsidorna hos alla webbhotell står hela tiden något om att det är fel på lagringssystemet!
  /johannes H

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media