måndag, december 11, 2023
HomeAllmäntWordpress 3.8 finns ute för gratis nerladdning

WordPress 3.8 finns ute för gratis nerladdning

Inlägget har lästs 3306 gånger

 

Länge har vi väntat på en ny version av WordPress med mer modernt och lättarbetat administrationssätt.

 

Som vanligt om du gör en uppdatering från äldre version att först uppdatera alla plugins och tema samt verifiera om hur kompatibla dessa plugin är med nyare versioner av WordPress. Se till att göra en backup av filer och databas innan du fortsätter.

 

Själv har jag uppdaterat över 100 webbplatser till nya WordPress 3.8 och allt har gått bra och endast några mindre problem har uppstått och lösts genom att jag programmerat om en del plugin och buggfixat någons tema.

 

Det första man ser i nya versionen är att menypanelen är svart med en mjuk blå färg för valda menyer. Fördelen med svart färg är att man fokuserar bättre på delen där man faktiskt jobbar.

 

En annan sak är att allt känns snabbare än tidigare. Förr upplevde man en seghet mellan sid uppdateringar och byten mellan funktioner. Nu går det lekande lätt och känns som en flaskhals har försvunnit. Segheten har alltid funnits där oavsett hur snabb server man använder.

 

Jag märker att utvecklarna har jobbat på att få saker mer tydliga, ta installerade plugin som ett exempel där det tidigare var svårt att se vilka som var aktiverade och vilka inte. Nu är aktiverade plugin färgade så man snabbt ser dem.

Går man in i Användare finns där ett antal nya färgteman man kan sätta på utvalda användare. En sak detta är bra till är att visuellt visa vilken behörighet inloggad användare har. Genom att bestämma vilket färgtema en administratör ska  ha eller någon gästskrivare är det enkelt veta vad man loggat in som.

 

Tittar jag vidare på vad som är nytt ser jag att under utseende och tema har det förändrats en hel del. Nu presenteras installerade teman som rutor utan den beskrivande texten. Man får klicka på knappen detaljer för tema för att se detta. Kanske är en försämring mot tidigare.. får se hur jag gillar detta.

 

Blogg_Wordpress38_bild5Sidan Widgets har fått sig ett ordentligt lyft till det bättre. Nu är de olika “sidebars” placerade till höger som vanligt med på ett bättre sätt. Nu kan man klicka på en widget och få fram mer info och till vilken “sidebar” som denna ska kopplas till. Det var en smidig lösning.

 

Nya layouten gör att man nu kan se alla tillgängliga sidebars till höger och inte som tidigare som en smal lång spalt. Förut fick man skrolla en hel del upp och ner för att jobba med dem. Nya layouten nyttjar en bred högupplöst skärm mycket bättre.

Dock finns det några layout missar som stör och troligtvis rättas dessa till i WordPress 3.81.

 

 

 

Nya WordPress 3.8 är ute för Gratis nerladdning. Ett av världens största och bästa blogg och CMS verktyg för både privatpersoner, små och stora företag.

Wordpress 3.8 är ute för gratis nerladdning. Nytt modernt utseende som anpassar sig till enheten/skärmen du använder

Nytt modernt grafiskt utseende gör det enklare och mer lättläst att blogga

 

Wordpress 3.8 är ute för gratis nerladdning. Nytt modernt utseende som anpassar sig till enheten/skärmen du använder

Att skapa nya sidor eller inlägg är lika lätt som tidigare och nya utseendet är mycket bra.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media