lördag, maj 18, 2024
HomeAllmäntKLANG ett par nya hörlurar från Svenska SUDIO

KLANG ett par nya hörlurar från Svenska SUDIO

Svenska SUDIO har gjort det igen – Med KLANG!

Det svenska företaget SUDIO har släppt ett par nya snygga in-ear hörlurar med det fiffiga namnet KLANG.

Jag har fått chansen att sätta händerna på ett par snygga vita lurar och som vanligt med SUDIO känns allt exklusivt och genomtänkt. Hörlurarna kommer i en vit ask väl förpackad som innehåller ett antal olika små vita lådor. KLANG kan köpas i 4 snygga färger, VIT, ORANGE, BRUN och SVART och de känns helt rätt!

Hörlurarna har en platt sladd som gör den enklare att hantera och linda ihop. Man får dessutom med ett snyggt fodral att förvara hörlurarna i vilket är en mycket bra idé och fungerar utmärkt när man förvarar hörlurarna i fickan. På så sätt slipper man allt trassel med sladden när man drar upp den från fickan och dessutom tappar man inte gummiplupparna på hörlurarna.

KLANGS ljudkvalité – en överaskning!

Men hur är då ljudkvalitén? För att ta reda på det genomförde jag ett antal tuffa tester.

Små in-ear hörlurar är ofta brusiga med en skarp fast dålig bas och diskant. Hörlurarna KLANG från SUDIO har ett väl balanserat ljud där varken basen eller diskanten sticker ut speciellt mycket och håller en mycket bra kvalité. Jag var mycket nöjd med de förra hörlurarna från SUDIO och dessa nya KLANG är mycket bättre.

För att testa hur KLANG kan spela upp viss typ av musik genomförde jag ett antal tester. Under ett par veckor spelade jag allt mellan Hård-rock, Techno, Dubstep, Country, Svensk blandad musik, slumpad musik från Spotify och talböcker. Resultatet var över förväntan, ljudet var klart och rent och inga tendenser till att spela över på något frekvensområde. Basen var med hela tiden även på vissa musikstycken där musikern har vridit upp basen något enormt mycket. Det var helt klart en överraskning att lurarna höll med så pass mycket och sådan bredd. Det hade jag inte räknat med.

Personligen…

Personligen vill jag inte att hörlurar ska ha en för dominerad och vass diskant, som många hörlurar tyvärr har. Basen ska vara djup och tydlig men måste låta rent och fast samt hänga med när det behövs. På flera in-ear lurar har tillverkaren försökt stärka basen men har då samtidigt skapat en bas med dålig ljudkvalité. Det kanske går hem när man lyssnar på Techno på hög volym men vill man lyssna på instrumenten, sångrösten och alla detaljer i musiken är det inget bra sätt. Bra hörlurar har en bra ljudkurva där bas, mellanregister och diskant inte utmärker sig speciellt mycket. Det är enheten som spelar upp ljudet som ska användas för att ställa in hur ljudet ska spelas upp i hörlurarna. Billiga hörlurar passar billiga ljudenheter där bas och diskant är uppskruvat för att passa pop och technomusik.

Hur står sig då KLANG till detta?

KLANG har en bra ljudkurva och är mycket trevlig att lyssna i under långa stunder, utan att man tröttnar. Basen är fast och tydlig, sångrösten kommer fram bra och diskanten finns där tydlig och klar. En annan bra sak med KLANG lurarna är att de sitter bra i öronen och vänstra hörlurens sladd är kortare än högra för att göra det mer bekvämt. På sladden sitter kontrollenheten för att pausa/starta musiken samt hoppa fram och tillbaka mellan låtar. Den mittersta knappen sitter lite längre ut än de andra två som man känner när man för fingret över knapparna och det gör det enkelt att hitta pausknappen. Stort plus där 🙂

För att hörlurarna ska passa flera olika öron medföljer ett antal öronpluppar i olika storlek.

Om ni letar efter ett par bra och snygga in-ear lurar rekommenderar jag ni kikar på dessa.

Gå till http://sudio.se/store/ för att hitta din favorit.

KLANG är ett par nya in-ear lurar från Svenska företaget SUDIO KLANG är ett par nya in-ear lurar från Svenska företaget SUDIO

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media