söndag, december 10, 2023
HomeAllmäntMicrosoft stänger ned sin support för Windows XP den 8 april

Microsoft stänger ned sin support för Windows XP den 8 april

Inlägget har lästs 3080 gånger

Viktig info för er som fortfarande sitter med Windows XP på datorn hemma eller jobbet. Microsoft stänger all support och utveckling för sitt Operativsystem Windows XP vilket innebär att inga uppdateringar eller bugg- och säkerhetsfixar kommer att släppas.

En anledning till att Microsoft upphör supporta detta operativsystem är att det ändå kom i början av 2000 talet. Idag finns Windows 8.1 som är ett mer modernare och säkrare operativsystem. Uppdatering till Windows 8.1 kanske inte är helt enkelt att göra men det finns flera guider att tillgå både på Microsofts hemsida och på internet.

Frågan är kanske om det är värt att lägga ner en massa tid på en dator som kör Windows XP och troligen är ändå datorn  många år gammal. Det snabbaste sättet är att gå till datorbutiken och köpa en ny modern dator där Windows 8.1 redan är installerat. När du ändå håller på köp till Microsoft Office 365 som är det senaste programmet med b.la. Word och Excel.

För att ha lite perspektiv på en dator med Windows XP jämfört en modern dator i dag med Windows 8.1 kan du jämföra med en mobiltelefon från 2001 mot en ny iPhone 5s. Skillnaden är enorm och mobiltelefoner från 2001 finns förmodligen bara på museum idag.

Vill du läsa mer om Microsoft Windows 8 kan du besöka http://windows.microsoft.com/sv-SE/windows/home

Historien om datorer och Microsoft Windows från 2001

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Mycket intressant inlägg, använder inte själv XP men har kunnat dela detta med många av mina vänner som faktist gör det. Skriver även en textanalys av inlägget på gymnasiet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media