onsdag, juli 24, 2024
HomeAllmäntKolla in ditt surfande med surfkollen

Kolla in ditt surfande med surfkollen

Vi svenskar älskar internet, det visar .SE:s rapport ”Svenskarna och internet” som kartlagt vår relation till webben för 2013. Enligt rapporten är den svenska internetanvändningen bland den högsta i världen i åldersgruppen 16-74 år. Bara Island och Norge ligger högre i användarstatistiken.

Idag pratar vi om vårt internetanvändande som allt i från att vårt uppkopplade samhälle är framtiden, till att internetsurfande är ett slöseri med tid som gör dig osocial eller rent utav beroende. Men hur mycket surfar du egentligen?

Surfkoll.se är den första tjänsten som mäter och analyserar dina surfvanor på nätet för att se hur mycket du surfar, på vilka sajter du gör det helst och när i veckan du gör det som mest. Resultatet genereras utifrån din webbläsarhistorik och presenteras i form av en Surfselfie över din internetaktivitet. Tjänsten är ett initiativ av utbildningsföretaget Nackademin för att visa hur ditt surfande kan ha gjort dig redo för att jobba med IT.

– Surfkollen är till för alla som är nyfikna på att se hur mycket man surfar. Vi tror att ett gediget surfresultat kan visa på möjligheter som man kanske inte tidigare reflekterat över. Som att du borde kolla in ett jobb inom IT till exempel, säger Martina Lindgren, Marknads- och kommunikationsansvarig på Nackademin.

På Surfkoll.se kan du själv mäta dina internetvanor från de senaste 7 dagarna för att få din egen Surfselfie. Surfkollen är tillgänglig i webbläsarna Mozilla Firefox och Google Chrome.

Klicka här för att gå till Surfkoll.se

Ha koll på ditt surfande med Surfkollen - ett initiativ från Nackademin

 

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media