måndag, december 11, 2023
HomeBloggFnatic Rush Pro är tangentbordet av gamers för gamers

Fnatic Rush Pro är tangentbordet av gamers för gamers

Inlägget har lästs 10908 gånger

Fnatic Rush Pro är tangentbordet för er som spelar spel och vill ha den där rätta känslan och precisionen i tangenttryckningar.

Tangentbordet är uppbyggt av CHERRY MX mekaniska switchar jämfört vanliga tangentbord som använder knappar av membran. CherryMX-bruna-switchenMekaniska switchar finns med olika switchtyper som skiljer sig åt hur de är uppbyggda och hur de känns när en tangent trycks ner samt när det registreras som ett tryck. För att skilja typen åt har de fått en speciell färg, här i färgerna blå, brun och röd.
Vilken man ska välja är upp till användaren men själv föredrar jag just nu bruna switchar. De blå är också mycket bra men de låter mest av alla tre. De röda är klart tystast och kanske föredras om det ska låta så lite som möjligt. När man spelar matcher i vissa spel krävs det massor av upprepade tangenttryck vilket kan upplevas störande för andra. Välj då den röda switchtypen.

Mekaniska switchar i tangentbord sträcker sig egentligen långt tillbaka i tiden då alla tangentbord hade switchar. De kännetecknades av att de lät en del när man tryckte på tangenterna. Dessa har alltmer bytts ut mot en tystare och enklare teknik som baseras på ett membran som trycks ner och ger kontakt. Dessa kan göras mycket tysta och ha en låg profil som passar t.ex. i bärbara datorer. Men till spel har de aldrig fungerat bra. Dels för att man inte får den där rätta känslan samt att tangentbordet inte kan registrera flera knapptryckningar på en gång vilket många spel kräver. Med ett optimerat tangentbord för dagens spel får man bästa förutsättningen att lyckas i spelet.

Tangentbordet är bakgrundsbelyst i en röd färg som kan ställas in i ett antal lägen. Tangentbordet har en speciell Fnatic knapp som när den används stänger av b.la. Windows knappen. Till tangentbordet ingår ett handledsskydd som man kan sätta dit om man önska. Sladden till tangentbordet är ganska tjock men det är normalt nu när USB3 och USB3.1 ska stödjas. Baktill ovanför Gear loggan finns det två USB portar att koppla in mus eller annat till.  Rush Pro har även ett minne som kan komma ihåg fem olika spelarprofiler.

Jag har testat över 50 olika tangentbord av den mekaniska typen och runt 100 st. av membrantypen. Det finns några tangentbord jag har som favoriter där Fnatic Rush Pro är en av dem. Tangentbordet har dessutom en bra prislapp vilket gör att den även kan passa som en julklapp till någon.

Fnatic Gear är produkter som är skapade av gamers för gamers vilket man förstår när man använder dem.

Mer om Fnatic:
Fnatic är en e-sportorganisation som bildades 2004 och har haft stora framgångar i framför allt spelet Counter-Strike. men har idag även lag som tävlar i spelen Heroes of the Storm, Overwatch, Dota 2, Call of Duty 4, Starcraft 2 samt League of Legends (LOL).

 

FNATIC-RUCH-PRO-TANGENTBORD-1 FNATIC-RUCH-PRO-TANGENTBORD-2 FNATIC-GEAR-TANGENTBORD2

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media