lördag, december 2, 2023
HomeBloggSmart och enkel laddning av Samsung mobiler

Smart och enkel laddning av Samsung mobiler

Inlägget har lästs 16872 gånger

Jag har under åren köpt många mobiltelefoner och alla har haft laddare med sladd. Numera är alla sladdar lika varandra där ena änden har en USB kontakt och andra en som passar till mobilen (t.ex. microusb eller apple). Under många år har jag nöjt mig med denna lösning med att ha sladdar liggandes på bordet eller vid sängbordet. Detta är långt från optimalt och lätt att ha ner mobilen om man drar i sladden.

Som en lösning på allt sladdelände har Samsung skapat en trådlös laddare som bygger på den nyare trådlösa tekniken att genom induktion på nära avstånd överföra energi.  Dessa trådlösa laddare passar endast mobiler som har stöd för trådlös laddning och ingen Apple Mobil har detta.  Samsung har tidigare släppt trådlös laddare till sin Samsung S6 men det en platta som låg platt på bordet.

Vad är det för skillnad på att ladda med en sladd eller trådlöst? Den största skillnaden är att det går mycket snabbare att ladda med en sladd vilket troligen mest beror på hur stark energi man får skicka ut trådlöst. Inte så spännande att sitta med en mikrovågsugn som är igång med dörren öppen. Med den senaste tekniken “Snabbladdning” via sladd går det svindlande snabbt att nå upp till nästan full laddning. Den trådlösa tar lite längre tid.

Men med den trådlösa laddningen får man andra möjligheter man inte får med sladden. Samsung har skapat en snygg stående laddare som man ställer mobilen på. Den har en svart snygg finish och mittendelen är av blank svart färg vilket gjorde det svårt att få bra bilder utan att man själv syns i den 🙂
Fördelen med att ha mobilen stående är att man snabbt och enkelt kan läsa meddelanden som visas där eller se vem som ringer. Har du en trådlös Bluetooth till mobilen kan du enkelt svara på samtal och mobilen laddas under tiden.

 

SAMSUNG-TRADLOS-LADDARE-1 SAMSUNG-TRADLOS-LADDARE-2

SAMSUNG-TRADLOS-LADDARE-3b

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

marianne on Kontakta mig
Daniel on Kontakta mig
Zebastian J on Press och Media
Fidan Bytyqi on Press och Media
Kasja on Press och Media