AllmäntAndroidBetallösningarDesignKöptipsMobiltelefonerNyheterPrylarSäkerhetTeknikTips

Världspremiär för nya Samsung Galaxy S8 Infinity Skärm

Samsung Galaxy S8 och Samsung Galaxy S8+ världspremiär idag 29 mars 2017

Inlägget har lästs 12470 gånger

Idag lanserade Samsung sin nya smartphone Galaxy S8 med en hel del innovativ teknik och funktion. Det jag personligen fastnade mest för är den stora skärmen man får utan att mobilen blir större till formatet. Dock gillade jag den gamla Note 4 skärm och format mest.

Det ska bli spännande att testa de nya förbättrade kamerorna på mobilen med ännu mer förfinat fototeknik, bättre 4K hantering och mycket snabbare responstider. Den frontmatade kameran har nu blivit vuxen och kan användas till vad den var till för, låsa upp mobilen via sitt egna ansikte 🙂

Galaxy S8 kommer i storlekarna 5.8 tum och 6.2 tum där den ramlösa designen med Infinity-skärm ger en mjuk och följsam yta utan skarpa kanter. Knapparna har integrerats i användargränssnittet på skärmen och anpassats efter skärmläge. I Galaxy S8 är det nu även möjligt att dela upp skärmen och göra flera aktiviteter samtidigt med Multi-window funktionen. Med en större arbetsyta kan användaren titta på en video och samtidigt skriva ett sms med fullskaligt tangentbord. Den kompakta designen möjliggör också ett bekvämt enhandsgrepp och Corning® Gorilla® Glass 5 på både fram- och baksida vilket resulterar i en högkvalitativ finish och tålighet

En avancerad kamera med en precis autofokus ger klara och färgstarka bilder. I kombination med ökad ljuskänslighet i linsen möjliggörs även fotografering i mörkare miljöer. En förhöjd prestanda med marknadens första 10nm chip för mobiltelefoner. En global standard med ökade säkerheten, Samsung Knox, fingeravtrycks-sensor, Iris scanner och ansiktsigenkänning.

Med Galaxy S8 kommer också de grundläggande Galaxy-funktionerna som finns i den tidigare Galaxy S7:

 • Vatten- och dammtålighet (IP68)
 • Stöd för MicroSD upp till 256GB
 • Always-on skärm
 • Snabb och sladdfri laddning

 

Just det att mobilen är helt vattentät och inte bara stänkskyddad och lite doppskydd som iPhone 7 är, gör att man enkelt kan tvätta av den under vatten, filma under vattnet (bra om du är dykare) eller har hobbies i vattnet t.ex surfing.

Något annat som är intressant är så klart retina skanner och ansiktsigenkänning som snabbt låser upp mobilen när man behöver den utan att krångla med finger på framsidan. Det finns en fingeravtrycksläsare men är nu på baksidan vilket faktist är bättre.

För er som är vana att leka med Apples Siri och alla felen den gör kommer tycka det är lika kul med Samsungs nya Bixby som ändå är mycket mer kompetent än Apples motsvarighet. Tekniken har kommit långt vad gäller röststyrning och Samsung har åter tagit ledningen här med en mycket duktig hjälpreda. Dock finns det förbättringar att göra och utvecklingen inom detta kommer troligen dra igång på allvar nu.

Tekniska specifikationer för både Samsung Galaxy S8 och Samsung Galaxy S8+ är

Fakta: Samsung Galaxy S8 är utrustad med 2.3GHz Quad + 1,7GHz Quad, Octa core, 64 bit, 10nm-processor och 4GB RAM-minne, 64GB internminne samt rum för 256GB med microSD. Har en 5.8’’ Quad HD 2960×1440 (570ppi) skärm. Batteri på 3,000mAh, med snabbladdning via sladd eller trådlöst kompatibelt med WPC och PMA. 148.9 x 68.1 x 8.0mm, vikt 155g. Kamera front: 8MP (F1.7), bakre kamera: Dual Pixel 12MP (F1.7), Smart OIS. Operativsystem Android 7.0. Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM Bluetooth v5.0, ANT+, USB Type-C, GPS + Galileo + Glonass + Beidou samt stöd för betalning med NFC och MST. IP68 certifiering. Sensorer: Accelerometer, Barometer, Fingeravtryck, Gyro, Iris, Tryck, Proximity, Geomagnetic, RGB Light. Redo för Samsung KNOX.

 
Fakta: Samsung Galaxy S8+ är utrustad med 2.3GHz Quad + 1,7GHz Quad, Octa core, 64 bit, 10nm-processor och 4GB RAM-minne, 64GB internminne samt rum för 256GB med microSD. Har en 6.2’’ Quad HD super AMOLED 2960×1440 (529ppi) skärm. Batteri på 3,500mAh, med snabbladdning via sladd eller trådlöst kompatibelt med WPC och PMA. 159.5 x 73.4 x 8.1mm, vikt 173g. Kamera front: 8MP (F1.7), bakre kamera: Dual Pixel 12MP (F1.7), Smart OIS. Operativsystem Android 7.0. Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM Bluetooth v5.0, ANT+, USB Type-C, GPS + Galileo + Glonass + Beidou samt stöd för betalning med NFC och MST. IP68 certifiering. Sensorer: Accelerometer, Barometer, Fingeravtryck, Gyro, Iris, Tryck, Proximity, Geomagnetic, RGB Light. Redo för Samsung KNOX.

 

Samsung Galaxy S8 och Samsung Galaxy S8+ världspremiär idag 29 mars 2017

Samsung Galaxy S8 och Samsung Galaxy S8+ världspremiär idag 29 mars 2017

Samsung Galaxy S8 och Samsung Galaxy S8+ världspremiär idag 29 mars 2017

Samsung Galaxy S8 och Samsung Galaxy S8+ världspremiär idag 29 mars 2017

Comments (17)

 1. Hej! Först vill jag tacka för en underbar blogg och med mycket tips. Jag uppskattar speciellt sättet du skriver på som är personligt och inte så tekniskt så jag inte förstår.
  Men nu till något annat. Jag har länge haft olika iphones och tycker de är ok men inte bra. Tycker du att samsung mobilen är en bra ersättare till min Iphone?
  Hälsn
  Camilla

  • Vad roligt du gillar bloggen!
   Personligen tycker jag mina Samsung S7 mobiler är bättre än iPhone men det beror också på hur man använder mobilen, vilka appar man har tänkt använda samt kameran. Samsung är inte lika snabb som en iPhone enligt tester men i övrigt är den bättre på många sätt. Kameran och kavlitén är den stora punkten den är bättre på. Dessutom består en iPhone till större delen av Samsung komponenter t.ex. den gamla skärmen. Nyare iPhone kommer få Samsungs OLED skärmar de haft i många år på sina egna. Det kommer göra mobilerna mer jämställda på den punkten iaf.
   MVH
   Robert

 2. Hej! Jag har en fråga och om skillnaden mellan iphonen och samsung när det är att den är vattentät. Vad är det för skillnad på dessa?
  Tack!
  Josan

  • Hej!
   Jo, man mäter hur vattentät en produkt är med något som börjar på IP och två siffror. Apple har IP67 och Samsung IP68. Skillnaden mellan dessa är större än man tror. IP67 är mest regntålig och kan klara av att sänkas ner i vatten en kort stund och max någon meter medan Samsung klarar av att du badar med den eller har med den i vattnet. Frågan är kanske hur ofta man har mobilen i vattnet men det är en rolig funktion samt att om du tappar den i vatten eller annat så är den helt ok. Du kan även skölja av mobilen under vatten när den är smutsig.
   IP68 är mycket bättre och säkrare än IP67 som iPhone har.
   MVH
   Robert

 3. Tja! Har man egentligen någon användning för att den är vattentät?
  Den nya samsungen sägs ha stereoljud men hur fungerar det då när allt ljud kommer från mobilen och inte runt om som jag har hema?
  Takc Henrik

  • Hej!

   Ja, det är nästan ett krav idag att en mobil är vattentålig som iPhone eller vattentät som Samsung. Jag föredrar vattentät och att man kan bada och tvätta av mobilen än att den klarar av om det regnar eller mindre vattenstänk som iPhone klarar.
   I alla lägen är alltid Samsung bättre på denna punkten.
   Med stereo ljud menas inte surroundljud som jag tror du tänker på. Vanliga mobiler har bara en liten högtalare som ljudet kommer från medan nya Samsung har två stycken på varsin sida. Väldigt praktiskt om du ser på film eller Youtube klipp. Det finns andra märken som haft stereoljud länge t.ex. HTC. Även Apple iPad Pro har stereoljud och även kraftigare bas än vanligt.

   MVH
   Robert

 4. Hej! Tack för alla dina inlägg här och jag läser dem ofta. Man lär sig mycket från dig 🙂
  Jo, hur fungerar det med trådlös laddning och det låter farligt med en massa extra strålar som sprids i rummet??
  Funderar på att köpa en s8 när den kommer ut och sälja min Iphone 6 som fungerar dåligt.
  Kram Eva 🙂

  • Hej!
   Vad roligt att du ofta läser inläggen och uppskattar dem. Försöker skriva på ett tydligt sätt men också lätt att förstå vilket inte är lätt alla gånger.
   Jo trådlös laddning är som du skriver strålning men den är bara på ytterst nära håll och efter bara någon cm existerar den inte. Så det är ofarligt med att ladda trådlöst.
   Det fungerar så att du köper till en laddare (ingår inte i mobilen) som du ställer mobilen på. Den överför då energin direkt genom mobilen till en mottagare på insidan som laddar upp batteriet. Jag använder det hela dagarna och utan den hade det varit hopplöst. Trådlös laddning är så mycket bättre än gammaldags sladd som gör att mobilen ramlar i backen eller blir för varm.
   MVH
   Robert

 5. Hej! Coolt med din blogg här. Jag kan inget om teknik ok ska köpa mobilen snart. Tycker du samsung är bra mobil och att jag ska köpa den istället för ipone?
  Jag kan ingen om teknik.
  Nadir

  • Hej!

   Jag tycker personligen mina Samsung mobiler är mycket bättre än iPhone och jag har både flera mobiler och även Apples iPad i olika modeller och format. Samsung mobilen är något jag inte klarar mig utan och den är bättre på många sätt än en iPhone. När Apple presenterar nya iPhone modeller har Samsung redan haft dessa under flera år samt idag även bättre funktioner. Kameran, batteritid, trådlös laddning, skärmen och mycket mer gör den till en bättre mobil. Sen kan man förstås diskutera vilken mobil som är enklast att hantera. Jag föredrar Samsungs bättre kvalité, funktioner, säkerhet och kamera än enklare operativ som iPhone har.
   MVH
   Robert

 6. Hejsan. Min iphone6 har gått sönder och ska nu köpa en ny. Varrför är samsung så mycket bättre än iphone som är bäst enligt mina kompisar? jag gillar samsung design och allt man kan göra med den som inte går med iphoneen men är rädd mina kompisar ska reta mig för inte ha en iphone.
  Tacksam för svar Oskar

  • Hej!

   Jag tror inte dina kompisar kommer reta dig om du visar alla saker som Samsung är bättre på, vilket är enkelt eftersom det är nästan på alla punkter. Vattentät t.ex. kan du ha kul med och filma under vatten (svårt att ringa och prata under vattnet).
   Mitt råd är att besöka en telefonbutik och prata med dem och testa mobilerna.
   Lycka till med ditt köp
   MVH
   Robert

 7. Hej!! Underbar blogg jag hittade! Jag kan inget om teknik men försöker lära mig själv så jag slipper fråga andra hela tiden. Hur gör man om man har en iphone och vill byta till en samsung? Gillar verkligen samsungs design och har testat en kompis s7 som var så mycket bättre än min iphone. Kan man få hjälp från någon med att byta så alla kontakter och sånt komnmer med?
  Varma hälsningar Lisa

  • Hej!
   Vad roligt att du gillar bloggen!
   Om du vill byta från en iPhone till en Samsung kan mobilbutiken hjälpa dig med detta. Vissa tar en liten avgift men det kan det vara värt.
   Det finns också inbyggda program och förklaringar på internet som du kan ta hjälp av.
   Eftersom alla ställer in sina mobiler olika, har olika appar (inte alla finns till Android operativet som Samsung använder) samt vilken e-postleverantör du använder.
   Du kan alltid koppla in din iPhone till en dator och dra över alla bilder du tagit till din dator. Sedan kopplar du in din nya Samsung och flyttar dem dit. Då har du alla program där. Dina Appar du använder installerar du på nytt i mobilen och loggar in på dessa samt lägger till din e-post. Därefter är det bara att börja använda mobilen.
   MVH
   Robert

 8. Nu är ju den här tråden några år gammal men jag köpte en ny Galaxy S6 för ett par veckor sedan som jag är fullt nöjd med. Tänk vad värdet sjunker på lurar som bara är ett par år gamla!

  Köpte mest Samsung Galaxy S6 för att den har en hyfsad kamera som jag är mycket nöjd med med tanke på priset.

  • Hej!
   Ja priset för nya mobiler stiger och värdet sjunker snabbare idag än förut. Man kan göra bra fynd på äldre modeller som egentligen fungerar lika bra som nya. Synd att inte batteritiden förbättras på nya mobilmodeller.

   • Eftersom du tar upp detta med batteritiden kan jag hänga på i ämnet. Jag är egentligen ingen smartphoneanvändare utan använder dagligen mina gamla Siemens ME45 som man nästan kan köra över med bilen, tappa i asfalten från 2 meters höjd och bada med ner till 2 meters djup utan att ta skada. Men skillnaden mellan de gamla hederliga mobiltelefonerna och ex den Galaxy S6 jag just köpt, är att i de äldre mobilerna kunde en 10-åring med en skruvmejsel till hands byta batteri på mindre än 15 sekunder. På en Galaxy S6 och många nyare smartphones är det (åtminstone enl YouTube) en betydligt mer avancerad operation som knappast en vanlig användare ger sig på.

    Men ju mer avancerad en smartphone blir ju mer ström förbrukar den och liksom laptops med inbyggt batteri finns det ju en begränsning på hur stort batteriet kan vara för att rymmas i enheten. Man kan ju göra jämförelsen med lite mer avancerade nya stationära datorer som har ett strömaggregat som ungefär ligger på samma effekt som en ordinarie luftvärmepump som värmer upp en hel villa idag.

    Konstaterat nådens år 2019 när vi istället ska sänka vår energiförbrukning så mycket som möjligt. 🙂

Comment here